У дитсадку «просять» забрати дітей на літо

23.04.2010, 15:58 Переглядів: 5 302
Куди батькам подіти дитину влітку?.

До редакції «Телеграфу» надійшов лист від групи батьків, чиї діти відвідують дитсадок №41.  Дописувачі  скаржились на те, що вихователі  попередили, що батьки зобов’язані  влітку  забрати дітей додому – аж на 75 днів.  Це обов’язково, і обговоренню не підлягає.  Ми зв’язалися із дописувачами, і з’ясували причини, через які вони не можуть забрати дітей на такий тривалий термін.  В одній родині батьки не матимуть відпустки влітку, бо за робочим графіком, вона припадатиме на кінець  весни. Дві інші родини поскаржились, що працюють на приватного підприємця і взагалі не мають нормальної законної відпустки. Можуть узяти 10 днів і все. Родини молоді, тож і їхні батьки відносно молоді, ще працюють. Таким чином, підкинути дітей на літо дідусям та бабусям не вдасться.  Відповідно, батьки 5-річних малюків просили «ТелеграфЪ» з’ясувати, чи це законно – змушувати забрати дітей із дитсадка аж на 75 діб?  

«ТелеграфЪ» запитав  завідувача  дитсадка №41  пані Кулієву, на підставі яких нормативних документів батьків змушують забирати дітей на літній  період?
Ірина Петрівна відповіла так:
– Ніхто! Підкреслюю – ніхто! – нікого не змушує забирати дітей на 75 днів!  Ми лише просимо, наполегливо просимо їх.  Відповідно до Закону «Про дошкільну освіту», батьки мають право забрати дитину на літнє оздоровлення на 75 днів, на цей час за ними зберігається місце у садочку.  Ми їм пояснили, що влітку працюватиме 4 групи, ми зможемо прийняти 60 дітей. По закону, у групі має бути 15 дітей. Тому ми просимо батьків вирішити, хто забиратиме дітей на першу половину літа, хто – на другу. Навіть, якщо батьки працюють, є бабусі, дідусі. У родинах це питання завжди вирішується. Звісно, ніхто не відправить дитину із дитсадка, якщо їй нікуди піти. Все робиться добровільно!
«ТелеграфЪ» також отримав коментар начальника міського управління освіти пана Москалика. Нас цікавило, з чим пов’язані щорічні «забирання» дітей на літо, та чи мають право батьки відмовитись від такої пропозиції? Геннадій Федорович пояснив наступне:
– На початок нового навчального року ми зобов’язані провести ремонти в усіх приміщеннях дошкільних закладів. Звісно ж, робити ремонт у групі, коли там перебувають діти, неможливо. Тому групи об’єднуються, дітей переводять до зведених груп. Згідно Закону «Про дошкільну освіту», ст. 14, п.2 (редакція 2001р.), на літній період у групі має бути до 15 дітей. Згідно «Положенню про дошкільний навчальний заклад», батьки мають право забрати влітку дітей на оздоровлення на 75 діб. Але вони не зобов’язані це робити.  Це лише пропозиція.   Якщо батьки не можуть забрати дитину додому, вона ходитиме до дитсадка. Ми не закриваємо дитсадки. І жодних санкцій до батьків такої дитини не застосовуватимемо.
Отже, «ТелеграфЪ» отримав відповіді офіційних осіб щодо «обов’язковості» чи «добровільності» пропозиції забрати дітей влітку  додому.  Тепер батькам вирішувати, чи ризикнуть вони не забирати дитину на домашнє оздоровлення, коли їх так наполегливо просять.


 
Теги: дитсадок
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх