У Кременчуці відкрилась конференція молодих науковців

23.04.2010, 16:12 Переглядів: 3 327
Тема конференції – «Актуальні проблеми життєдіяльності суспільства»..

21 квітня у Кременчуці, на базі Кременчуцького державного університету (КДУ), стартувала ІІІ Всеукраїнська конференція  молодих учених.  Тема конференції – «Актуальні проблеми життєдіяльності суспільства».  До заходу долучилася група словацьких науковців з університету Матея Бела, з яким співпрацює КДУ, а також молоді вчені з Кам’янець-Подільського та Полтави.  

Конференція тривала 21-22 квітня.  Працювало 14 секцій.   Перед  урочистостями «ТелеграфЪ» кинувся з’ясовувати, про які  актуальні проблеми життєдіяльності суспільства піде мова?  Невже знову про пенсії та урядову  коаліцію?  На щастя,  про них на конференції  не було сказано ані слова.  Зате тут можна було дізнатися про «Підходи до поліпшення екологічного стану Дніпра», про «Очистку стічної води від важких металів»,  «Перспективи вирощування в Україні енергетичних рослин...».  А також про такі цікаві речі, як «Вплив відпрацьованого субстрату синьо-зелених водоростей на проростання  гороху та пшениці» та про  селекцію томатів, стійких до посухи і засолення  грунтів!  

«ТелеграфЪ» дуже зацікавила робота щодо впливу  фтору та йоду, які містяться  у питній воді, на здоров’я населення Полтавського регіону.  Про цю роботу  трохи згодом ми розповімо вам детальніше. Зауважте, ми назвали вам кілька тем, зміст яких змогли  зрозуміти.  А на конференції ще була представлена сила-силенна доповідей з проблем економіки, машинобудування, електротехніки, комп’ютерних технологій, тощо.     

За дві доби роботи конференції ми відчули, що молоді науковці в Україні таки  є.  Немає в Україні фінансування  науки.  Ми аж зажурилися.  А потім подумали – можливо, чинний Президент зглянеться на науку? Все-таки він проФФесор Янукович, як не крути.

Гість конференції, словацький  професор Андраш (Doc. Dr. Peter Andras)  розповів  кременчужанам, як ефективно  очистити шахтну воду від важких  металів.  А також повідомив, що науковці  отримали на цю програму від уряду Словаччини 100 тисяч євро.

Віце-мер з гуманітарних питань пан Хоменко (справа) отримав у подарунок товстелезний збірник наукових робіт учасників ІІІ Всеукраїнської конференції молодих вчених. Збірник вийшов такий важкий, бо  складається з 501-ї наукової  доповіді!



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх