Інтернат тримає оборону

17.12.2009, 21:26 Переглядів: 1 660
Дорослі учасники оборони вже валяться з ніг..

На середу, 16 грудня, у кременчуцькому інтернаті ім. Макаренка жоден вихованець поросячим грипом не захворів.

Українські теленовини під час виборчої кампанії та «пандемії» прем’єрського грипу перетворилися на серіал страшилок. Щовечора наслухавшись цих страшилок, українські громадяни випивають зайвий літр горілки та зайвий раз ображають безвинного домашнього кота – бо треба ж на комусь відігратися! Один із таких знервованих громадян повідомив «Телеграфу», що у кременчуцькому інтернаті лютує страшнючий поросячий грип. Ми, як і цей громадянин, ввечері теж дивились новини, і чули, що в інтернатах Рівненської області дуже складна епідеміологічна ситуація – діти хворіють на грип масово. Тож на ранок «ТелеграфЪ» звернувся за коментарем до директора кременчуцького інтернату ім. Макаренка пана Кириченка. Пан директор повідомили:

– Відповідально повідомляю вам, що на середу, 16 грудня, у кременчуцьких лікарнях перебуває 10 вихованців інтернату. Троє чекають планових операцій, не пов’язаних з грипом. У одного вихованця ангіна. Ще у одного – бронхіт. У двох – гострий бронхіт. Двоє дітей хворіють запаленням легенів. Та один має діагноз «гостре респіраторне захворювання». Ще 9 вихованців інтернату перебувають у лікарнях Полтави. Там вони проходять плановий курс лікування хронічних захворювань. Хочу звернути вашу увагу, що жодному вихованцю інтернату медики не встановили діагноз «свинячий грип». Тож інформація, поширена тиждень тому у міських газетах, не відповідає дійсності.

Також пан директор зазначив, що зараз, коли карантин скасований, кількість хворих в інтернаті зменшилась. Заклад тримає оборону проти поросячого грипу. За правилами цієї оборони у дитячих спальнях та інших приміщеннях тричі на день проводиться вологе прибирання та здійснюється регулярне ретельне провітрювання. Миття рук проходить під суворим вчительським контролем (і так кілька разів на день). Дітей активно «вигулюють» з профілактичною метою. Діти начебто все це витримують. А от викладачі від таких постійних моральних перевантажень починають нервувати.

Крім того, за останні два місяці в інтернаті різко (у 3-5 разів) зросли витрати на медикаменти. І ніхто їх інтернату не компенсує. Зауважте, кошторис на медичні препарати складається на рік. Тож невідомо, чим лікуватимуть дітей після виборів, коли «пандемія» поросячого грипу скінчиться.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх