Чи треба реєструвати скутер

18.12.2009, 11:16 Переглядів: 7 277
Міськдовідка.

Шановна редакція, дуже цікавить новина щодо реєстрації і прав на скутера до 50 кубиків. Дуже багато неоднозначної інформації в Інтернеті. Ви не могли б дізнатися точніше, що нас, скутеристів, очікує у 2010 році. Якщо можна детальніше про ціни, категорії необхідних прав та інших документів, куди, коли і до кого звертатися в Кременчуці. Заздалегідь дякую.

Сергій, ser8560@mail.ru

– Реєстрація скутерів у Кременчуці ще не відбувається, – пояснив заступник начальника Кременчуцького МРЕВ Валерій Лобанів. – Документи на рівні держави прийняті, але ніяких вказівок щодо їх застосування на місцях поки ще немає. В автошколах ше відсутні програми для навчання водіїв на категорію А1 (скутер – ред.).

Нагадаємо, саме з першого січня, набирає чинності ряд положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Особливо вони відіб‘ються на скутеристах.

Водії мопедів та скутерів з об‘ємом двигуна до 50 куб см мають отримати водійські посвідчення (категорія А1), зареєструвати транспорт у МРЕВ та раз на два роки проходити процедуру техогляду. Їздити на мопеді і скутері у віці до 16 років заборонено.

Однак днями в ДАІ заявили, що їх працівники з нового року не штрафуватимуть скутеристів без прав та реєстрації.

– Із першого січня ДАІ не штрафуватиме водіїв транспортних засобів об’ємом двигуна до 50 куб см (мопеди та скутери) за відсутність посвідчення водія, талона технічного огляду та реєстрації транспортного засобу, оскільки дуже велика кількість таких транспортних засобів і не всі водії встигнуть їх зареєструвати, – заявив нещодавно начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць.



 
Автор: konstantinov
Теги: скутер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх