Ялинки до Кременчука масово ще не довезли

18.12.2009, 11:53 Переглядів: 6 111
У місті поки ще немає масового розпродажу «живих» новорічних ялинок..
Такі ялинки у лісгоспі коштують від 24 до 30 гривень
Фото: Дмитрий Бабец

Святкові красуні у вівторок зараз почав продавати лише лісгосп. Ціна від 24 до 54 грн. Штучна ялинка обійдеться в середньому у 200 грн. «ТелеграфЪ» дізнався, які незвичайні ялинки можна створити самому.

Цьогоріч торговці обов’язкового атрибуту новорічних свят – ялинок – чомусь запізнюються з їх продажем. Якщо напередодні 2009 року 15 грудня ялинки вже були у вільному продажу на всіх базарах, то на початку цього тижня їх днем із вогнем не можна було знайти.

– Наразі ніхто з підприємців до міськвиконкому за дозволами на продаж ялинок ще не звертався, – каже начальник управління розвитку підприємництва Людмила Жорняк і радить не панікувати: місто без ялинок не залишиться, їх ще привезуть до Кременчука.

Натомість, із 15 грудня новорічні красуні вже продаються у дворі лісгоспу на вулиці Шевченка.

– Ми зазвичай починаємо торгувати ялинками з 15-17 грудня. Адже дехто бажає, щоб вона з’явилася в його оселі вже у день святого Миколая (19 грудня). Католики поспішають поставити ялинку до 25 грудня, коли вони святкують Різдво. Цього року ціни на зелений товар зросли в середньому на 4-5 грн. Деревце сосни висотою до метра коштуватиме 24 грн, до 2 метрів – 30 грн, до 3 метрів – 42 грн. Сосна кримська коштуватиме: до метру – 30 грн, від 1 до 2 – 36 грн, від 2 до 3 метрів – 54 грн. Крім того, кременчуцький держлісгосп реалізує гілля до 50 см – 3 грн, від 50 см до 1 метру – 6 грн, – каже продавець ялинок.

Вона радить купляти деревця вже зараз, бо потім на них буде ажіотаж. Також жінка розповіла, що для того аби довше зберегти ялинку її треба виставити на балкон. Потім, коли ялинку встановлюватимуть у кімнаті, її слід встромити у відро з мокрим піском. Пісок слід періодично зволожувати.

Штучні ялинки складають конкуренцію

На початку грудня штучні ялинки з’явилися в переважній більшості супермаркетів міста. Середня вартість двометрової ялинки становить 199 грн.

– Ми вже продали з десяток великих ялинок і багато маленьких. Я сам купив штучну, але ще придбаю гілки справжньої ялинки, бо штучна все одно не замінить справжню – пластмаса не дасть відчуття свята, – розповів продавець одного з магазинів.

Незвичайні новорічні ялинки

Сайт point.ru пропонує самостійно зробити новорічну ялинку. Зокрема її можна створити з пивних металевих банок, чи то скляних пляшок, або ж із книжок.

Фото: Дмитрий Бабец

Зараз уже надто пізно намагатися створити таку ялинку: на її виготовлення треба було 3 місяці й близько 400 банок. І не забудьте додати 4 дні на створення конструкції.

Фото: Дмитрий Бабец

Як щодо ялинки з пивних пляшок?

Фото: Дмитрий Бабец

Набридло щороку вимітати сухі голки? Ліньки збирати штучну ялинку? Можна на швидку руку спорудити ось таку стильну красуню зі старих журналів і книг, яких ніхто не читає. Як каркас пропонуємо використати книжкову шафу.



 
Автор: sokolov
Теги: Кременчук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх