Лижний сезон у Кременчуці відкрито

26.12.2009, 12:40 Переглядів: 2 387
Лижня прокладена, а погода сприяє відпочинку на свіжому повітрі..
У Крюкові, за мостом, навпроти техучилища, вже прокладена гарна лижня.

Засніжені дороги та зимовий мороз це ще не привід для того, щоб кутаючись у ковдру просидіти всі вихідні вдома. Взимку вистачає своїх розваг: хочеш – ліпи «бабу», хочеш – катайся на санях або ковзанці, а хочеш – ставай на лижі!

Саме так і робить майстер спорту із лижних перегонів Тетяна Рагозіна. Із лижами її можна побачити не лише на вихідні, але й у будні. Вона каже, що отримує від цього неабияке задоволення і запрошує кременчужан приєднуватися до прогулянок.

– Покататись у сонячний, морозний день, фізично попрацювати, а потім прийняти гарячу ванну! Це вже для мене як наркотик! Після такого чудово себе почуваю. Тому, якщо є вільний час, дістаю лижі – й у ліс.

Де у Кременчуці можна покататись на лижах, адже тут немає гір та спусків? Пані Тетяна каже, що для любителів гірськолижного спорту, умов дійсно немає. Хіба що поїхати у Кам’яні Потоки. Але місць, де можна просто покататись по рівненькому вистачає:

– Я катаюсь у Крюкові за мостом, де навпроти техучилища ліс. Вже проклала там лижню, тож бажаючі можуть приєднуватися. Знаю, що можна кататись на Сухому Кагамлику, там теж є лижня. Мені розповідали, що є вона і на Дніпрі на Раківці. Ті, хто мешкають у центрі, мають можливість кататись у парку «Придніпровський». Можна це робити й у парку Воїнів-інтернаціоналістів, що на Молодіжному, – ділиться пані Тетяна.

Вона додає, що у місті є люди, які дуже люблять «відпочивати із лижами»: до Кременчука переїхало багато тих, хто колись працював на Півночі. Проте зараз лави лижників особливо не збільшуються. Наприклад,у молоді комп’ютер – кращий «друг та товариш», її подібний зимній відпочинок мало приваблює. До того ж, у Кременчуці немає лижних баз, де можна було б брати лижі в оренду, зазначає Тетяна.

– Тому й катаються ті, у кого залишився інвентар. А якщо купляти туристичне спорядження, то обійдеться воно десь у 1300 гривень, – каже майстер спорту.

Проте якщо ви новачок, але вирішили спробувати себе у лижній «справі», у вас є бажання та змога дістати лижі, не дивуйтесь, якщо «лижі не їдуть». Одразу це мало у кого виходить. Однак ви зможете розважитись та отримати нові враження. До речі, поки що погодні умови походам на лижах сприяють:

– Для лиж зараз погода просто супер: немає ані хуртовини, ані морозного вітру. Тож катайтесь та отримуйте задоволення! – говорить майстер спорту.



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх