Як запобігти «холодомору»?

26.12.2009, 12:43 Переглядів: 2 176
Із настанням холодів власники імпортних котлів індивідуального газового опалення живуть під страхом відключення електроенергії..

Адже від електрики працює автоматика сучасних «розумних» котлів. Отже, немає світла – немає й тепла. І навіть якщо напруга мала – техніка «вирубається». Ця проблема актуальна для приватного сектора на Чередниках, Ревівці, Раківці.

Енергетики ж чомусь «радують» зимовими плановими ремонтами. На останньому засіданні виконкому мерія вирішила направити лист ВАТ «Полтаваобленерго» з проханням відкласти зимові ремонти. Але це не спрацювало: підприємство розробило новий графік ремонтів до кінця грудня.

Ми ж запитали у фахівців, як запобігти зимовому «холодомору».

– Щоб забезпечити безперебійну роботу газових котлів, мешканці приватного сектору останнім часом купують або «безперебійники» (це прилади, що працюють, як акумулятори), або дизельні міні-станції, – розповідає Денис Неборак, начальник служби внутрішньобудинкових мереж ВАТ «Кременчукгаз».

За словами фахівця, є безперебійники, які можуть протримати газовий котел майже добу. Потім прилад слід підзаряджати. Що стосується «дизелів» (генераторних бензинових станцій), то для роботи котла вистачить потужності приладу на один кіловат. Такий на ринку «Новоіванівський» коштує 1250 гривень, а «їсть» він півлітра бензину. Якщо хочете потужніший (щоб вистачило й на холодильник і на комп‘ютер), то вам запропонують на 2,8 кіловата (до трьох тисяч гривень). Є одне «але»: не всі дизелі сумісні з котлами. Тож перш, ніж робити покупку. Варто проконсультуватися з фахівцями газового обладнання, які встановлювали вам котел.

Приблизно стільки ж, як і міні-станція, коштує і «безперебійник» для котла. До речі, до деяких новітніх котлів фірми пропонують їх безплатно.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх