Придніпровському ринку дали п‘ять років

1.01.2010, 12:51 Переглядів: 1 572
Земля дісталася в оренду з умовою – жодного капітального будівництва.
Підприємці, що торгують на ринку, кажуть: їм потрібні гарантії, що він не закриється
Фото: Дмитрий Бабец

Ринку таки не відмовили в оренді земельної ділянки біля Дніпра, хоча посилання до цього були. Частина депутатів побоюється, що власники ринку приватизують земельну ділянку. Інші ж депутати наполягають: на ринку дві тисячі підприємців, яким доведеться шукати заробіток в іншому місці, якщо ринок закриють. Врешті-решт, на скандал перед виборами народні обранці не пішли – ринку надали землю в оренду ще на п‘ять років, але з умовою – жодного капітального будівництва.

Минулого четверга депутати вирішували долю найбільшого кременчуцького ринку – «Придніпровського». Питання щодо продовження оренди землі під ринком виносили вже втретє. Першого разу, у вересні, його й розглядати не стали, наступного – оренду продовжили аж на 51 день від діючого договору – до 2011 року. Підприємці, які торгують на ринку, кажуть, що депутати наклали оком на земельну ділянку під ринком. Депутати ж закидають власникам ринку, що ті самі хочуть приватизувати цю землю. Вже є ряд рішень, що визнають власністю ринку ряд капітальних споруд, розташованих на його території, каже депутат Валентин Стасюк:

– У початковому рішенні було записано: «без права будівництва капітальних споруд». Але вони були зведені. Капітальні самовільно зведені споруди узаконюються через суд, однак, які суди в нашій країні, переконувати не буду…Я проти того, щоб потім через суд визнати, що це єдиний комплекс, а влада по рішенню суду, по заявці на приватизацію, повинна буде прийняти рішення і ця земля буде приватизована. А завтра з‘явиться «клієнт», запропонує цифру, від якої затьмариться голова, ділянку продадуть. Роками мені казали: не сунь туди носа, бо за цим ринком стоять великі погони, великі чини зі столиці.

Власникам ринку нагадали, що багато років тому землю під ринок надавали для того, аби зароблені кошти йшли на підтримку футболу.

– Придніпровський ринок був наданий функціонерам від футбольної команди «Кремінь», – сказав з трибуни депутат-регіонал Микола Черниш. – Я буду згадувати зараз Дробота, Соколова, Скрильника, Цемаха… Дійсно, місто виділило ласий шматок землі, щоб функціонери футболу заробляли там кошти і спрямовували на футбольну команду. А потім ці функціонери вирішили, що вони найрозумніші в місті. І якщо футболу немає, бо «Кремінь» поховали, заберуть цю земельку собі. Але підняли щит 1800 підприємців і з цим щитом ідуть. А за ними стоять власники. Чого ж вони не прийшли і не сказали, що і як. Спосіб, яким ця земля оформляється у власність, протизаконний. На нашу фракцію і на мене був величезний тиск, щоб ми не проголосували «проти».

Натомість депутат Юрій Гриценко зазначив, що всі капітальні споруди, які закидають ринку, збудовані ще у 1998 році. А зараз будівництво на ринку не ведеться. Останнього разу у 2002 році, аби покращити побутові умови, було побудовано три об‘єкти для самих підприємців. Тож ринок не веде себе «агресивно». Він запропонував продовжити ринку оренду, але за умови, що там не можна вести капітального будівництва. Інакше договір буде розірвано. Щодо того, що за планом забудови центру міста, на місці ринку має з‘явитись готельно-туристичний комплекс, інвестору, коли той з‘явиться, запропонують віддати землю на умовах аукціону, 
– І для переможця поставити умову: перед початком будівництва він має виконати комплекс заходів по переносу ринку та забезпечити підприємцям, що на ньому працюють, можливість безперебійної роботи, – додав пан Гриценко.

Ці пропозиції депутати підтримали і продовжили строк оренди ринку «Придніпровський» до 2015 року. Тож до появи міфічного інвестора підприємці можуть торгувати спокійно – влада ринок не закриватиме.



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх