Сьогодні міський голова Андрій Матковський зустрівся з головою представництва німецької фармацевтичної компанії „Берингер Інгельхайм” в

30.10.2007, 19:10 Переглядів: 1 898
Одна з найвідоміших фірм світу, „Берингер Інгельхайм” ще 1980 року створила препарат „Актелізе” - золотий стандарт тромболітичної терапії, який дозволяє рятувати життя людей при різних серцево-судинних хворобах (ішемічний інсульт, тромбоемболія легеневої артерії, інфаркт). На його основі компанією розроблений препарат нового покоління „Металізе”, який має кращий профіль безпеки, швидший і простіший спосіб введення, при своєчасному введені одна доза рятує життя при інфаркті міокарда та інсульті.
Саме Полтава, на авторитетну думку гостя, веде перед в усій Україні щодо впровадження тромболітичної терапії і в цьому – що особливо приємно вражає -дорівнюється до практики країн Євросоюзу. „Металізе” наше місто почало застосовувати другим у державі.

Одна з найвідоміших фірм світу, „Берингер Інгельхайм” ще 1980 року створила препарат „Актелізе” - золотий стандарт тромболітичної терапії, який дозволяє рятувати життя людей при різних серцево-судинних хворобах (ішемічний інсульт, тромбоемболія легеневої артерії, інфаркт). На його основі компанією розроблений препарат нового покоління „Металізе”, який має кращий профіль безпеки, швидший і простіший спосіб введення, при своєчасному введені одна доза рятує життя при інфаркті міокарда та інсульті. Саме Полтава, на авторитетну думку гостя, веде перед в усій Україні щодо впровадження тромболітичної терапії і в цьому – що особливо приємно вражає -дорівнюється до практики країн Євросоюзу. „Металізе” наше місто почало застосовувати другим у державі. Його переваги засвідчили три врятованих таким чином людських життя. На відміну від інших міст, проблема перебуває під контролем влади – полтавський досвід готові перейняти мери інших обласних центрів – наприклад, сусідніх Сум. Унікальною також є спільна ініціатива міської влади і бізнесу стосовно забезпечення полтавців цим вельми вартісним препаратом (одна доза коштує 8 тисяч гривень). Цього року закуплено десять доз. Міський голова Андрій Матковський наголосив, що на наступний рік кошти на придбання „Металізе” закладуть до міського бюджету. Забезпечують позитивний результат догоспітальної медичної допомоги спеціальні бригади тромболітичної терапії у складі станції швидкої медичної допомоги. Бригади пройшли відповідне навчання й отримали у своє розпорядження найсучаснішу апаратуру. В цілому гостей приємно вразив високий організаційний рівень швидкої допомоги у Полтаві. В ході розмови порушувалися інші питання медичного обслуговування полтавців. Так, мер повідомив про задум створення у Полтаві нейросудинного центру, гідного європейського рівня. Значні кошти виділила міська влада на закупівлю медапаратури – 6 мільйонів гривень, на капремонти лікарняних закладів – понад 5 мільйонів плюс 1 мільйон 900 тисяч додаткових асигнувань. Придбаємо ще 2 спеціально оснащені машини швидкої допомоги, закуповуємо сучасні ліжка-трансформери для пологового будинку тощо. Еміль Цернер від імені компанії пообіцяв усіляке сприяння Полтаві у справі подальшого впровадження тромболітичної терапії. Окрім постачання „Металізе”, представництво готове допомогти навчанням наших спеціалістів – хоча вони, за словами Цернера, вже й так довели свій високий професіоналізм, який врятував найцінніше – людські життя.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх