Сокиру знов заносять над парками

25.10.2007, 17:10 Переглядів: 1 830
Вирубка дерев у місті продовжується. Депутати надають дозволи, посадовці погоджують документи. Незабаром «під сокирою» поляжуть ще близько ста дерев.

19 жовтня біля Придніпровського парку з боку лікарні залізничників «виріс» паркан. Ділянку огородили під будівництво багатоповерхівки з дитячим кафе та вбудованими гаражами. «ТелеграфЪ» нарахував, що під знесення потрапило близько 40 дерев. Цього тижня їх спиляли. Відповідний дозвіл підприємець отримав від міськради та виконкому, тож все законно. За документами, дерева не знаходились у парковій чи санітарно-захисній зоні, хоча й розташовані через дорогу від Придніпровського парку.
Разом із тим будівництво додало головного болю керівництву «залізничної лікарні» «Під’їзний шлях до лікарні перекритий, – розповідає головний лікар Ігор Курцеба. – Огорожа стоїть прямо на тій дорозі, по якій зазвичай рухався транспорт. А тепер, щоб дістатись до лікарні, люди змушені їхати в об’їзд, через паркову зону. А це ж заборонено! До того ж тепер і пішоходам ходити незручно. З цього приводу ми написали звернення до прокуратури». Поміж тим у архітектурі пояснюють, що на час будівництва будівельники мають право забрати частину дороги для проведення будівельних робіт.
Власник  будівництва Володимир Пушкарьов,  каже, що на об’їзній дорозі, по якій зараз рухається транспорт до лікарі, буде зроблено ямковий ремонт. Доріжку для пішоходів відремонтують.

Комсомольський парк планують підрізати

На сесію міськради, що відбудеться 30 жовтня, знову виноситься питання будівництва спортивно-оздоровчого комплексу у Комсомольському парку. Там на 10 гектарах землі збираються зводити тенісні корти, футбольні, волейбольні, баскетбольні майданчики, оздоровчий комплекс з басейном, триповерховий адміністративний комплекс, а в перспективі – стадіон. Сума інвестицій по першій черзі будівництва – 23 мільйони гривень. Заявлено, що близько 50 дерев підлягають знесенню. Надавати чи ні цю ділянку під забудову, вирішать депутати.
До речі, у Комсомольському парку вже вирубали близько 50 дерев. Їх знесли для будівництва торгово-адміністративного центру. Чи знаходились дерева у межах парку – ніхто не каже. Бо його межі чітко не визначені. І визначати їх посадовці чомусь не поспішають…

«Біллу» таки хочуть втулити у парку

Питання будівництва нового супермаркету на ділянці у 0,7 гектара біля Міського палацу культури (на розі вулиць Пролетарської і Воровського) знову протягують на сесію міської ради, що відбудеться 30 жовтня.  Відповідний пункт внесено до порядку денного. Це вже третя спроба захопити землю в центрі міста, зайняту нині зеленими насадженнями.
До цього, перед виборами, були обіцянки не чіпати парк. Зокрема, і впливовий депутат міськради (а нині нардеп) Олега Бабаєв говорив, що до питання будівництва «Білли» на ділянці з деревами не повернуться. Лукавили панове депутати. Бо, як виявилося, усе знов зводиться до дискусії: чи належить ділянка з деревами до парку, чи ні. Як стало відомо «Телеграфу», з‘явився «свіженький» документ з даними перевірки обласного управління охорони навколишнього природного середовища, який засвідчує, що ділянка нібито не належить до паркової зони. До цього, нагадаємо, паперові свідчення були на користь статусу парку, і тому сесія міськради не могла дати дозвіл на земельну ділянку без розгляду питання депутатами облради.
Депутат Валентин Стасюк, як і раніше, називає питання будівництва «Білли» на місці зелених насаджень «авантюрою». Але передсесійні засідання депутатських комісій проходять тихо-мирно…
Власне, для того, щоб припинити «дерибан» зелених зон, потрібна інвентаризація міських парків, скверів та інших насаджень із визначенням їх меж. «Комісія з інвентаризації парків створена, але робота не проведена й досі, хоча, відповідно до розпорядження міського голови, результати мали бути вже у жовтні, - розповідає Надія Гальченко, голова Всеукраїнської екологічної ліги у Кременчуці. – Думаю, робота затягується умисно, щоб і надалі ділити парки і не створювати нових».
Пані Гальченко обіцяє розмістити інформацію про знищення зелених зон у Кременчуці на сайті Всеукраїнської екологічної ліги. Мета - привернути до проблеми увагу громадськості й екологічних кіл.

 



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх