У Кременчуці давали хабар - 10 тисяч доларів…

23.10.2007, 18:10 Переглядів: 1 624
Загребущі руки хабарників завжди помічені люмінесцентним олівцем (це такий спецзасіб, який оперативники використовують під час затримання взяття хабара, він світиться яскраво-зеленим кольором при ультрафіолетовому освітленні), тому стовідсотковий доказ злочину, як то кажуть, на руках та грошах і говорити про те, що «я не брав» чи «не беру» не має смислу.
Чергового, чи точніше чергових ласих до легких грошей, затримали у Кременчуці співробітники відділу по боротьбі з хабарництвом ВДСБЕЗ обласного Управління міліції. Ні багато, ні мало – 10 тисяч доларів затребували правопорушники від приватної фірми, яка розпочала будівництво житлового будинку на території Придніпровського парку. До когорти вимагачів входили начебто порядні та освічені люди, які б могли усвідомлювати усе протизаконня своїх бажань.

Загребущі руки хабарників завжди помічені люмінесцентним олівцем (це такий спецзасіб, який оперативники використовують під час затримання взяття хабара, він світиться яскраво-зеленим кольором при ультрафіолетовому освітленні), тому стовідсотковий доказ злочину, як то кажуть, на руках та грошах і говорити про те, що «я не брав» чи «не беру» не має смислу. Чергового, чи точніше чергових ласих до легких грошей, затримали у Кременчуці співробітники відділу по боротьбі з хабарництвом ВДСБЕЗ обласного Управління міліції. Ні багато, ні мало – 10 тисяч доларів затребували правопорушники від приватної фірми, яка розпочала будівництво житлового будинку на території Придніпровського парку. До когорти вимагачів входили начебто порядні та освічені люди, які б могли усвідомлювати усе протизаконня своїх бажань. Головний редактор однієї з кременчуцьких газет, представник політичної партії та підручний «касир», який би мав, напевно, рахувати гроші, прийшли до керуючого цієї приватної фірми і запропонували послугу за послугу. Головний редактор не буде писати критичних статей про забудову, представник політичного осередку не влаштовуватиме пікетувань, мітингів, перешкод для забруднення та вирубки навколишніх дерев, а «касиру» доведеться точно і швидко розділити «винагороду» за надання таких «благодійних», але не безоплатних послуг. Словом, Ви нам гроші, а ми Вам спокійне та довгоочікуване зведення житлового будинку. Втім, не довго довелося хабарникам насолоджуватися «баксами», їх прямо на гарячому затримали міліціонери. Задокументували процес передачі помічених грошей і одразу ж одягли залізні браслети. Нині за фактом одержання хабара порушено кримінальну справу за ст.. 368 ч.2 Кримінального кодексу України. До відповідальності притягнуто трьох осіб. ----------------------------------- Яна Холодна Інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх