Мер лається – караван їде

11.10.2007, 17:10 Переглядів: 2 374
„Блатний” проїзд по мосту не припиняється. Мер вимагає забрати зайві перепустки. Головний міліціонер теж вимагає від підлеглих – рухатися в об‘їзд. Але авто їдуть, пішоходи сунуть…До першої жертви ремонту?.

Минулого тижня міський голова Микола Глухов  особисто зупиняв авто, що рухаються по мосту, незважаючи на те, що проїзд заборонено. Очевидці бачили, як мер вичитував правоохоронця за те, що той порушив заборону і проїхав по мосту – а мав би зупиняти інших. Микола Глухов  поставив завдання – повністю заблокувати проїзд і пішохідний перехід.  „На мосту не повинно бути жодної сторонньої людини і , тим паче, автотранспорту, адже мова йде, перш за все, про безпеку життя кременчужан,”- наголосив міський голова.
На останній  апаратній нараді у міськвиконкомі знову багато говорили про небезпеку, що чекає на людей на Крюківському мосту. «Прохід пішоходів буде закрито, адже людина може просто провалитися – розкривають стики. Легко травмуватися, » - каже заступник міського голови Ігор Крикливець, який очолює оперативний штаб з ремонту мосту.
А мер, звертаючись до підлеглих, суворо наказав:  «Ті, хто на міст поїде на машині, і кого там затримають, машину більше не одержать». У тон міському голові висловився і головний міліціонер міста Василь Овчаренко. Він каже, що заборонив їздити своїм підлеглим по мосту, бо «дисципліну треба починати з себе».

8.10.07, 6.50 ранку.

Люди ходять повз небезпеку – високовольтні кабелі

Рушаємо перевірити, чи припинився потік авто через міст. Адже мер наказав. І як суворо наказав! Наш фотокор вважає, що слід десь зачаїтися у кущах, бо авто перетинатимуть міст нишком. Та де там! За кілька хвилин з‘ясовуємо, що ніхто від камер не ховається. Їдуть упевнено, а охоронець мосту від фірми „Талєкріс” (ця організація ремонтує міст)  тільки й встигає відкривати металевий шлагбаум. Міліціонера не бачимо.
З часу „розгону” мера на апаратній нараді нічого не змінилося. Чи то мер обурювався „для преси”, чи то на мерський наказ начхали і власники авто, і ті, хто видав перепустки?
Скутери та велосипеди „просочуються” через щілини у бетонній огорожі. Так само, як і пішоходи. Їх взагалі сила-силенна – через міст на роботу та навчання сунуть, як через заводську прохідну. Слава Богу, хоч  оминають пішохідну дорожку, де лежать високовольтні кабелі...

9.10.07, 11.30.

Перевірити хід ремонтних робіт на мосту приїхали представники „Укрзалізниці”. Окрім охоронців від фірми „Талєкріс”, що ремонтує міст,  чергує й міліціонер. Проходи між бетонними блоками загородили пластиковими листами – скутери й велосипеди вже не проїдуть.
Пішоходи ходять, як і ходили. Авто „кого треба” теж пропускають. („От будете ви, дівчино, високопосадовою особою, то й  вам перепустку видадуть”, - каже мені представник фірми „Талєкріс”.) Неофіційно повідомляють, що інколи пропускають і за дзвінком „зверху”. Під час нашої розмови під‘їжджає водій на іномарці і просить попустити його за гроші. „Бачите, який нахаба!” - обурюється охоронець. Мовляв, за гроші – ні-ні...
А перед шлагбаумом «накопичилося» три скутери. «Туди їхав – спитав, чи можна буде повернутися, сказали – можна. Я ж п‘ять гривень за проїзд заплатив!» - обурюється один з водіїв. «А я – дві», - каже інший. Зрештою трійця, допомагаючи один одному, пересаджує скутери через шлагбаум та й їде собі на міст…
За неофіційною інформацією з кіл автолюбителів,  за проїзд по мосту (без перепустки) спочатку брали 100 гривень, потім „такса” знизилася до двадцятки.

10.10.07.
У міському управлінні міліції повідомили, що охорону мосту посилено з сьогоднішнього дня. Наш фотокор знову на мосту. Міліціонер стоїть. Люди через міст йдуть…

За годину нашого чергування біля мосту  його перетнуло 18 легковиків і один порожній мікроавтобус. Серед авто – машина віце-мера Олександра Бикова. Згодом він пояснив, що є заступником начальника оперативного штабу з ремонту мосту. Також  міст перетнуло авто першого віце-мера Володимира Онищенка. Як повідомили у виконкомі, наразі посадовець у відпустці. То хто ж тоді користується його перепусткою? Міліція теж „з народом” - темно-зелена іномарка з міліцейським номером 05-05 (начальника Кременчуцького райвідділу міліції) перетнула міст туди-сюди.  На фото – ще одна міліцейська машина.

Так виглядає перепустка від фірми „Талєкріс”. На ній - нібито віза ДАІ Кременчука, є прізвище начальника ДАІ Федора Васильківа. Проте, уважно придивившись, бачимо лише один підпис – Юрія Мягкого, директора фірми „Талєкріс”, і відбиток печатки цього ж підприємситва. В ДАІ офіційно заявляють, що ніякого відношення до перепусток не мають, скільки їх видано – не знають, і Федір Васильків не підписав жодної з них. Але фірма „Талєкріс” працює „під брендом” ДАІ –мабуть, для солідності.
Керівництво фірми «Талєкріс» стверджує, що перепустки видавалися виключно на технологічний транспорт фірми і фірм-субпідрядників. «Сторонніх на мосту немає!» - переконував директор «Талєкріс» Юрій Мягкий. Проте він так і не назвав точної кількості виданих технологічних перепусток. Обмежився інформацією, що їх – два-три десятки. Але за годину нашого чергування, з 7.00 до 8.00,  через міст проїхало 17 легкових авто і навіть один мікроавтобус без пасажирів. Дивина! Теоретично нам вдалося побачити майже весь технологічний транспорт фірми, але там не було будівельної техніки… Або щось тут не так. І влада в місті ніяк не наведе порядок.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх