Прокуратура-меру: про «Біллу» поки забудьте

26.07.2007, 17:07 Переглядів: 2 231
Зняти з розгляду сесії 30 липня питання про дозвіл супермаркету «Білла» будуватися на земельній ділянці у парку «Ювілейний» - на цьому наполягає прокурор Кременчука Віктор Павлійчук. Він звернувся з листом до мера Миколи Глухова. Прокурор вважає, що подібне будівництво суперечить букві закону..

20 липня прокурор міста Віктор Павлійчук надіслав листа міському голові Кременчука Миколі Глухову з проханням зняти з розгляду сесії, що має відбутися 30 липня, питання про видачу дозволу на земельну ділянку у парку «Ювілейний» під будівництво супермаркету «Білла». Прокурор вважає, що будівництво в парку (поруч з міським Палацом культури) є незаконним. По-перше, законом України про природно-заповідний фонд будівництво у парках заборонено. По-друге, нотаріально засвідчений документ, яким управління житлово-комунального господарства (керівник Віктор Шкурат) дає згоду на вилучення 0,7 гектарів землі з території парку, є нелегітимним.
«Зробити з парку звичайну земельну ділянку може лише обласна рада»,-каже пан прокурор. Крім того, він додає, що проект щодо схуднення парку не був розглянутий на засіданнях депутатських профільних комісій.
Прокурор каже, що прийняте депутатами  рішення, буде оскаржуватися як протиправне.
Ще один захисник парку, депутат Валентин Стасюк, обіцяє допомогти прокуратурі у розгляді справи. Він уже зараз заявляє, що в документах, поданих до виконкому, є підробка паперів:«Там є бумаги, які погоджувалися то «Житлоінвесту», то «Торговельно-розважальному центру», а не «Біллі». Проте все на одну ділянку. Крім того. У поважних інстанціях робилися висновки про погодження, не маючи повної картини. Дехто навіть не знав, що це паркова зона».
Депутат Стасюк вважає, що майбутні будівельники також порушують закон тим, що не провели обговорення майбутнього будівництва. 'Вони провели слухання, про які ніхто не знав заздалегідь. Навіть членів виконкому не всіх сповістили. А віце-мера з питань будівництва покликали за 20 хвилин до початку зборів. Так ви подивіться, учасників цього обговорення було більше ста. Були мешканці Раківки та Молодіжного. Але не було жодного з тих, хто мешкає в будинках, які є сусідами майбутнього будівництва'.
Саме цим мешканцям, на думку депутата загрожує засилля машин під вікнами. По – перше, «Білла» з парковкою на 140 місць. По – друге, на території колишньої автостоянки, що напроти магазину 'Тисяча дрібниць', супермаркет 'АТБ' з паркінгом на 200 авто. «Тож до мосту не проїхати буде. А людям нічим буде дихати!»-каже Валентин Стасюк.
Він також додає, що зустрічався з керівниками фракцій у міськраді і обговорював питання неможливості подібного будівництва. До речі, головний місцевий депутат - регіонал Микола Черниш - пропонує побудувати «Біллу» на ринку «Гвардійському», термін оренди землі під яким ось-ось скінчиться.
Але пан Стасюк, котрий є членом фракції «Наша Україна», заявив, що не знає позиції своєї фракції. Відомо, що при розгляді іншого паркового питання (про будівництво у парку МЮДа торговельно-розважального комплексу «Амстор»), саме «нашоукраїнці» поступилися інтересами парку на користь бізнесу.
На даний момент, за «Біллою» простежуються інтереси інших фракцій, насамперед БЮТу.
Але, як розділяться голоси депутатів у парковому питанні, стане відомо лише 30 липня.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх