У Полтаві відбувся кущовий семінар для платників податків

16.02.2007, 23:02 Переглядів: 1 703
Одним із пріоритетних напрямів масово-роз'яснювальної роботи ДПА України є проведення виїзних кущових семінарів для платників податків з актуальних питань застосування чинного податкового законодавства.
Перший такий семінар у новому році відбувся 16 лютого у місті Полтава. У приміщенні палацу дозвілля „Листопад" на зустріч з керівними працівниками та провідними фахівцями ДПА України зібрались понад 1200 платників податків з Полтавської, Сумської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей.
Учасників семінару привітали заступник Голови ДПА України Григорій Бондаренко, директор Департаменту масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України Віктор Косарчук, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Сергій Кожемяко, Полтавський міський голова Андрій Матковський, начальник Головного фінансового управління Полтавської облдержадміністрації Володимир Шапошніченко, керівні працівники ДПА у Полтавській області.

Одним із пріоритетних напрямів масово-роз'яснювальної роботи ДПА України є проведення виїзних кущових семінарів для платників податків з актуальних питань застосування чинного податкового законодавства. Перший такий семінар у новому році відбувся 16 лютого у місті Полтава. У приміщенні палацу дозвілля „Листопад' на зустріч з керівними працівниками та провідними фахівцями ДПА України зібрались понад 1200 платників податків з Полтавської, Сумської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей. Учасників семінару привітали заступник Голови ДПА України Григорій Бондаренко, директор Департаменту масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України Віктор Косарчук, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Сергій Кожемяко, Полтавський міський голова Андрій Матковський, начальник Головного фінансового управління Полтавської облдержадміністрації Володимир Шапошніченко, керівні працівники ДПА у Полтавській області. Відкриваючи семінар, Григорій Бондаренко зауважив, що метою проведення таких заходів є налагодження взаємовигідного діалогу між податківцями та платниками податків, в результаті якого виграють обидві сторони: суб'єкти господарювання отримають корисну інформацію, а податківці матимуть змогу безпосередньо на місцях дізнатися про проблеми, які турбують наших громадян. Довести до платників податків та прокоментувати основні зміни та доповнення у податковому законодавстві, що передбачені Законом України „Про Державний бюджет України на 2007 рік' та іншими нормативно-правовими актами, надати вичерпні відповіді на запитання підприємців - такі завдання були покладені під час проведення семінару на провідних фахівців ДПА України - директора Департаменту податку на прибуток та інших податків і зборів Наталію Хоцянівську, директора Департаменту апеляцій - Івана Лонюка, начальника відділу удосконалення методології Департаменту податку на додану вартість Ганну Білоцерківську, начальника відділу адміністрування податків з фізичних осіб Надію Філіповських, начальника відділу адміністрування платежів за землекористування та місцевих податків і зборів Катерину Гривнак, начальника відділу інформаційно-аналітичних систем Департаменту інформатизації процесів оподаткування Андрія Матвійчука. Окрім актуальних питань оподаткування прибутку підприємств, ПДВ, податку з доходів фізичних осіб, плати за землю та місцевих податків і зборів, були розглянуті результати апеляційних узгоджень податкових зобов'язань та основні причини скасування податкових повідомлень - рішень. Особливу увагу було приділено питанням запровадження електронної звітності та роз'ясненню платникам податків механізму подання до органів ДПС реєстрів отриманих та виданих податкових накладних в електронному вигляді. Директор Департаменту масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України Віктор Косарчук підкреслив, що такі кущові семінари проводитимуться на постійній основі з обов'язковим урахуванням всіх проблемних питань, що виникають у платників податків.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх