Перший Міжнародний гончарний фестиваль відбудеться в липні цього року в Опішні

12.02.2007, 09:02 Переглядів: 1 944
Перший Міжнародний гончарний фестиваль відбудеться в липні цього року столиці українського гончарства – селищі Опішня Зіньківського району, Полтавської області.
Про це повідомив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Іван БЛИЗНЮК.
За його словами, фестиваль відбудеться в Опішні з 2 по 12 липня. Взяти участь у ньому запрошені юні митці з усіх регіонів України та країн ближнього й дальнього зарубіжжя.

Перший Міжнародний гончарний фестиваль відбудеться в липні цього року столиці українського гончарства – селищі Опішня Зіньківського району, Полтавської області. Про це повідомив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Іван БЛИЗНЮК. За його словами, фестиваль відбудеться в Опішні з 2 по 12 липня. Взяти участь у ньому запрошені юні митці з усіх регіонів України та країн ближнього й дальнього зарубіжжя. Фестиваль відбуватиметься на базі Опішнянського колегіуму мистецтв. Цей навчальний заклад був створений у 1998 році з ініціативи генерального директора Національного музею-заповідника українського гончарства Олександра ПОШИВАЙЛА за підтримки облдержадміністрації. Від 2004 року Колегіум мистецтв підпорядковується безпосередньо Міністерству культури і туризму України. Нині тут навчаються 114 учнів, здобуваючи базову середню освіту з 1 по 11 класи. Окрім загальноосвітніх, тут викладаються профільні предмети – рисунок, живопис, композиція, гончарство, кольорознавство, основи керамології, технологія гончарства, скульптура, історія мистецтв, а для дітей, які вступатимуть до технічного вищого навчального закладу, викладаються основи технічного рисунку. До речі, випускники закладу впевнені і в своєму майбутньому після його закінчення, адже Колегіум мистецтв уклав договори з вищими навчальними закладами України, зокрема з Львівською академією мистецтв, Полтавським державним технічним університетом, Полтавським державним педагогічним університетом, Ужгородським коледжем, Харківською академією культури.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх