Хитрощі "мінімізаторів"

9.02.2007, 12:02 Переглядів: 1 297
З метою активізації протидії злочинності у сфері оподаткування, забезпечення мобілізації коштів до бюджету з тіньового сектора економіки податковою міліцією вживаються організаційні та практичні заходи щодо підвищення ефективності та зміни пріоритетів своєї діяльності.
Виходячи з наявності в економіці країни зловживань у сфері оподаткування, викликаних недосконалістю податкового законодавства, необхідно зосередити основні зусилля підрозділів податкової міліції на певних напрямках роботи з чіткою їх координацією.
В основу роботи з виявлення і руйнування злочинних схем ухилення від сплати податків та забезпечення відшкодування збитків, завданих державі, покладається комплексне оперативно-економічне відпрацювання інформації про організовані злочинні дії, що призводить до втрат бюджету.
Визначені на основі ретельного аналізу центри мінімізації та суб'єкти підприємництва, які є складовими виведення коштів у тіньовий обіг та їх подальшого відмивання, підлягають одночасним перевіркам і комплексному відпрацюванню підрозділами.

З метою активізації протидії злочинності у сфері оподаткування, забезпечення мобілізації коштів до бюджету з тіньового сектора економіки податковою міліцією вживаються організаційні та практичні заходи щодо підвищення ефективності та зміни пріоритетів своєї діяльності. Виходячи з наявності в економіці країни зловживань у сфері оподаткування, викликаних недосконалістю податкового законодавства, необхідно зосередити основні зусилля підрозділів податкової міліції на певних напрямках роботи з чіткою їх координацією. В основу роботи з виявлення і руйнування злочинних схем ухилення від сплати податків та забезпечення відшкодування збитків, завданих державі, покладається комплексне оперативно-економічне відпрацювання інформації про організовані злочинні дії, що призводить до втрат бюджету. Визначені на основі ретельного аналізу центри мінімізації та суб'єкти підприємництва, які є складовими виведення коштів у тіньовий обіг та їх подальшого відмивання, підлягають одночасним перевіркам і комплексному відпрацюванню підрозділами. В ході проведення оперативно-розшукових заходів та відпрацювання суб'єктів господарювання - 'мінімізаторів' виявлено та припинено діяльність конвертаційного центру, посадові особи якого з метою умисного ухилення від сплати податків створили низку підприємств з ознаками фіктивності, рахунки яких використовувались для конвертації безготівкових коштів в готівку. На протязі 2006 року було конвертовано близько 15 млн. грн., що призвело до несплати ПДВ до бюджету в розмірі близько 2,5 млн. грн. В ході проведення аналізу декларацій по прибутку та ПДВ було встановлено, що валовий дохід по підприємствах, які задіяні в схемі конвертації грошових коштів, за період 2005 - 2006 років склав 77,6 млн. грн. сплачено податків до бюджету в сумі 4,22 тис.грн. По факту ухилення від сплати податків було порушено кримінальну справу за ст. 212 ч.3 Карного Кодексу України. В межах розслідування кримінальної справи: вилучено готівку в сумі 98 тис.грн., накладено арешт на майно та на рахунки в банківських установах. Проведено затримання посадових осіб. Як свідчить практика, лише ретельно підготовлена, скоординована діяльність оперативних і слідчих підрозділів податкової міліції у взаємодії з ревізорським апаратом податкової служби та іншими контролюючими органами дає бажаний результат. --- Відділ податкової міліції Кременчуцької ОДПІ



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх