Померла старожил міста - Галина Пономарьова

3.08.2006, 21:08 Переглядів: 1 953
28 липня померла Почесна громадянка Кременчука Галина Миколаївна Пономарьова. Її знали, любили, цінували і поважали декілька поколінь кременчужан. Галина Миколаївна народилася 28 січня 1925 року в Кременчуці у сім’ї службовців.  За даними прес-служби міськвиконкому, її шкільні роки  припали на період окупації фашистами нашого міста, і вона із своїми товаришами стала активною учасницею комсомольського підпілля  та виконувала найнебезпечніші доручення.

28 липня померла Почесна громадянка Кременчука Галина Миколаївна Пономарьова. Її знали, любили, цінували і поважали декілька поколінь кременчужан. Галина Миколаївна народилася 28 січня 1925 року в Кременчуці у сім’ї службовців.  За даними прес-служби міськвиконкому, її шкільні роки  припали на період окупації фашистами нашого міста, і вона із своїми товаришами стала активною учасницею комсомольського підпілля  та виконувала найнебезпечніші доручення. Після визволення Кременчука  вона працювала різноробочою, розчищала величезні завали на вулицях, відбудовувала місто.
У повоєнні роки, закінчивши з відзнакою середню школу, вступила на філологічний факультет  Харківського державного університету.  У жовтні 1966-го Галині Пономарьовій було запропоновано очолити середню школу № 5. Її досвід керівника у 1974 році вивчив і ухвалив Полтавський обласний відділ народної освіти і рекомендував використовувати у школах області.
Вона тривалий час очолювала раду молодих педагогів при Автозаводському комітеті комсомолу. Після виходу у 1987 році на пенсію Галина Миколаївна очолила Автозаводську районну організацію ветеранів Великої Вітчизняної війни і праці, де пропрацювала понад 16 років, розв’язуючи проблеми ветеранів і людей похилого віку.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх