Шістдесятиденка губернатора

3.08.2006, 21:08 Переглядів: 1 912
Губернатор Полтавщини Валерій Асадчев відзвітувався пресі про перші кроки в своїй роботі і розповів про пріоритети діяльності. Серед останніх-допомога “Укртатнафті”, будівництво меткомбінату “Ворскла-Сталь” та мережі автодоріг..

В останній день липня губернатор Полтавщини Валерій Асадчев зібрав журналістів на свою першу офіційну прес-конференцію, аби відзвітувати за два місяці своєї роботи і розповісти про плани на майбутнє. Проте зустріч з пресою почалася з прохання до представників ЗМІ залишити зал засідань. Спочатку журналісти навіть розгубилися і не зрозуміли губернатора. Потім з’ясувалось, що через щільність засідань, у нього збився графік, тому пресі слід почекати, поки пан Асадчев поспілкується з головами райдержадміністрацій.
Проте майже через півгодини губернатор, вибачившись за “накладку”, відпрацював “на повну катушку” і надав журналістам відповіді на всі запитання.

Про економіку…
“Якщо слід покращити ситуацію в області, треба призначати не губернатора, а керівника нафтопереробного заводу”,- так Валерій Асадчев прокоментував, яке підприємство забезпечує стабільність в економіці регіону. За його словами, у Кременчуці та Комсомольську зосереджено 70% виробництва області, більшість з якого забезпечує НПЗ. Тому губернатор надає цьому підприємству стратегічне значення: відстоює інтереси нафтопереробників перед урядом та податківцями і каже, що “Укртатнафта” може наростити щомісячні обсяги виробництва до 560 тисяч тонн. “Вже прийнято урядове рішення про 30% вексель, який може бути наданий при закупівлі нафти. Це збереже НПЗ обігові кошти (500-600 млн. грн на рік). Якщо ці темпи зараз укореняться і до кінця року не зміняться, то завод, за підсумками роботи в 2006 році, перекриє показники 2005 року. Це позитивно відобразиться на всій області',- сказав Валерій Асадчев.

Про меткомбінат та птахокомплекс…
Пан Асадчев підтримує будівництво металургійного комбінату під Кременчуком. За його словами, металургійний комбінат не являє собою загрози екології області, у чому переконані супротивники його будівництва. Він говорить, що на комбінаті буде застосована електротехнологія плавки металу, що є екологічно безпечною
технологією. 'Я думаю, авторам проекту варто інформувати громадськість про це і розповідати про порівняння технологій. Цей комбінат буде кращим, ніж меткомбінат Ілліча. Кілочки вже забиті, і будівництво почалося. Зупинити його може
тільки яка-небудь не прогнозована ситуація в Україні',- сказав губернатор. Однак він визнав, що поки існує тільки ескізний проект будівництва, а 'все інше в стадії розробки'.
А от з реалізацією другого масштабного проекту, що також починав його попередник Степан Бульба, на думку Асадчева, можуть бути проблеми. Мова йде про будівництво гігантського птахокомплексу, що повинен розкинутися на території декількох районів області. Підприємство 'Гавриловские курчата', хочуть з початку отримати землі, а вже потім шукати інвесторів для будівництва. А чи знайдуть вони їх, губернатору незрозуміло.

Про кадри і кадрові скандали...
Губернатор повідомив, що лідер обласних “нашоукраїнців” Іван Близнюк незабаром буде призначений першим віце-губернатором. Це станеться після того, як теперішній перший заступник губернатора  - Віктор Іноземцев, вийде з лікарняного і звільниться.
А ось звільнятися голові Кременчуцької райдержадміністрації Івану Панесенку, якого вже майже тиждень пікетують представники громадськості, він не радить: “Я чув про ту акцію. І сказав, що буду оцінювати результати роботи по реальних справах, то зараз я там не бачу причин реагувати. Якщо там кримінал, нехай міліція дивиться. Я готовий вислухати дві сторони конфлікту. Моя політика буде направлена на стабілізацію ситуації”.

Про жнива...
В Полтавській області вже зібраний перший мільйон зерна. Про це на прес-конференції заявив віце-губернатор Володимир Андрієнко. За його словами, з 662 тис. гектарів, засіяних ранніми зерновими, аграрії обробили 383 тис. га (58%). 'Уже
намолочено 1055 тисяч тонн ранніх зернових. Врожайність становить 27,5 центнера з гектара.  Збирання зернових в області повинно закінчитися до 12-15 серпня. Зараз ми плануємо зібрати врожаю на рівні 2005 року в межах 3 мільйонів тонн',- сказав пан Андрієнко.

Тезами про інше
- “Хороші гроші їдуть по хороших дорогах”,- так губернатор сказав, про необхідність ремонту доріг і залучення в область інвестицій. Ці напрямки він бачить серед пріоритетних завдань своєї діяльності.
- У разі призначення Януковича прем’єром, Асадчев планує продовжувати працювати губернатором і підтримуватиме Ющенка: “Українська Народна партія, членом якої я є, була, є і буде партією, яка підтримувала Президента Віктора Ющенка. В цьому контексті, з нашого боку було б нелогічно, навіть у випадку, якщо буде призначений Віктор Янукович, піти і залишити Президента України без тих кадрів, які сповідують його курс”.
- З вересня губернатор почне приймати мешканців області на виїзних прийомах в містах та селах Полтавщини. Разом з цим по області вислухати людей виїдуть і віце-губернатори. Графік прийомів буде повідомлено додатково.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх