Місто з районом не поділять майно

29.06.2006, 16:06 Переглядів: 1 602
Депутати міськради перевірять використання Автозаводським райвиконкомом комунального майна та коштів від нього. Народні обранці тим самим хочуть вбити двох зайців: винайти компромат на чиновників райвиконкому та примусити їх передати майно району до міста..
Давні супротивники Олександр Урін та Володимир Коваленко (позаду) до останнього сперечаються за майно освітян

У зв”язку з суттєвими зауваженнями міської ради четвертого скликання щодо управління майном Автозаводською райрадою, особливо в освітянській галузі, та переглядом міськрадою п”ятого скликання обсягів та меж повноважень райрад, депутати міськради вирішили створити тимчасову контрольну комісію по перевірці використання Автозаводським райвиконкомом комунального майна (та коштів від нього) відповідно до делегованих району повноважень в 2005-першому півріччі 2006 року у кількості 14 осіб.

Чим пояснюється такий крок депутатів?
На це питання дав відповідь ініціатор створення комісії депутат Олександр Урін. За його словами, відтепер райони не відповідатимуть за освіту, але через колізії в законодавстві, майно залишається за районами.”За логікою, це питання вирішується просто-забрало місто повноваження, треба забрати і майно. На це потрібна добра воля власників. А то виходить, що якщо вони майно не передадуть, то на які кошти його будуть утримувати? Міськрада на це грошей не дасть. А з майном вже відбуваються чудеса. Автозаводський райвиконком днями зняв з балансу райво приміщення, де розташовувалося райво, і передав його на баланс райвиконкому”,- каже депутат Урін. Також він додає, що три роки тому міськрада надала районам кошти на придбання для шкіл комп”ютерів. При утворенні міськвно комп”ютери не були передані на його баланс, а з іншим майном переведені на баланс райвиконкому. Цікавий приклад приводить Олександр Урін і по проведенню в районі тендерів на ремонт закладів освіти: “Директор однієї школи знайшов будівельників, які погодилися поремонтувати туалети за 5-7 тис. грн, а з райвиконкому прислали тих, хто це зробить за 15-17 тисяч”. Обурює депутата і можливість придбання для керівника служби у справах неповнолітніх Алли Коваленко (дружини голови району Володимира Коваленка) службового автомобіля. На це пані Алла запросила 60 тис. грн.: “Принаймні два автомобілі в районі звільняться днями-заврайво та заступника голови райвиконкому. Вони що, пішки ходили? Перша посада ліквідовується, друга також має бути скорочена, бо заступник відповідав за освіту, а тепер ця галузь підпорядкована міськвиконкому. Ось вам і авто”.
Загалом пан Урін каже, що створеній комісії є багато чого перевіряти. Але, схоже, головне її завдання “нарити” компромат на голову райвиконкому Володимира Коваленка і тим самим примусити його віддати майно місту.

Я пишаюсь тим, що нас перевіряли і нічого не знайшли
Голова Автозаводського райвиконкому Володимир Коваленко заявляє, що діє в рамках закону: “Попередні чотири роки велася перевірка. Не знайшли жодного порушення. Сьогодні школи перебувають у власності райради. А де вони ще повинні бути? Ми за них відповідаємо ж. Лише сьогодні я отримав листа з міськвиконкому з проханням передати майно. Ми його розглянемо”.
Андрій Коваленко, що очолює Крюківський район, підтримує керівника-однофамільця з Автозаводського району і також не поспішає віддавати районне майно місту. Для початку він пропонує створити механізм передачі майна.
Про те, як спрацює створена комісія, депутатів проінформують на наступній сесії.

Цитатник

“Два рази на тиждень я ходжу на центральний ринок. Мены соромно там бути. Мене там за вуса тягають, бо людям по Першотравневій не пройти. Все заставлено наметами...”
Депутат Валентин Стасюк про неворядковану торгівлю на центральному ринку

“На перехресті Жовтневої та Пролетарської стоїть будка на курячих ніжках. Порушуються всі норми. Це хліб продають від Гаврилюка. Гаврилюка вже немає, “кришевати” їх нікому, давайте приберемо будку”
Депутат Валентин Стасюк про впорядкування розташування кіосків в центрі міста

“У Фещенка улюблена цифра 29. Він “жулік”. Він далі рахувати не вміє”
Депутат Олег Бабаєв про голову лічильної комісії Олега Фещенка, який підсумовуючи результати голосування, неодноразово оголошував–29 депутатів. А потім називав більшу  цифру, що вказувало на прийняття рішення.

“Я розповім всім, за що ти машину придбав. Ти тоді підстрижешся та вуса збриєш. Чому не голосуєш?”
Депутат Олег Бабаєв депутату Валентину Стасюку, який не голосував за питання, що підтримував Бабаєв.

“Пока делили апельсин, уже подорожал бензин”
Депутат Володимир Шапран про підвищення цін на товари та квартплату



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх