Стальзавод пікетувало лише вісім киян

15.06.2006, 19:06 Переглядів: 1 579
Обіцяний представниками Комітету «Антикорупція», МО «Молодь – надія України» та ГК «Громадський спротив України» масовий мітинг коло прохідної сталеливарного заводу минулої п”ятниці перетворився на міні-пікет. Замість більш ніж 50 обіцяних пікетувальників під стіни заводу прибуло п”ять молодиків з транспорантами та голова громадської організації "Молодь-надія України" Вадим Гладчук разом з відеооператором та помічницею. Пікетники прибули з Києва. Нагадаємо, мітингуючі вимагали притягнути до кримінальної відповідальності ініціаторів відродження практики бандитських “розборок” в сфері бізнесу та покарати організаторів бійки, яка відбулася 17 травня на зборах акціонерів сталеливарного заводу.
Мітинг перед стальзаводом з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності організаторів бандитського нападу на акціонерів заводу нагадував театральне пікетування

Місцевих реалізаторів ідеї пікетування в Кременчуці не знайшлося. Однак, за словами голови громадської організації 'Молодь-надія України' пана Гладчука, вони є, просто “побоюються називати своє ім”я через великий рівень у місті злочинності: “Наша дівчина – юрист – казала, що тут можуть в асфальт закатати”. Можливо, таких висновків активістка молодіжної организації дійшла, побачивши облогу входу до адмінкорпусу підприємства: самоскиди з піском, приватні охоронці та бульдозер біля центральних воріт. Але, схоже, так заводчани оберігаються від можливого захоплення підприємства однією з груп акціонерів.
Сам же Вадим Гладчук каже, що його не цікавлять кланові “розборки” груп 'ТАС' з акціонерами з комерційного банку “Форум”. 'Це був перший випадок в Україні за останні кілька років, коли 200 чоловік вчинили напад на збори акціонерів КСЗ, які відбувалися у Дніпропетровську. Ми вимагаємо притягнути організаторів бандитського нападу до кримінальної відповідальності”,- каже Вадим Гладчук.
Разом з тим у пікетників на плакатах можна було прочитати ім”я керівника банку – Юрушева, якого за організацію бандитського нападу 17 травня пікетники закликали притягнути до суду.
До суду тепер притягнуть і самих пікетників. Міліція, посилаючись на те, що пікетники не попередили міську владу про проведення заходу, склала на них протокол.
У той же час Вадим Гладчук відзначив, що 'Молодь - надія України' належним чином  проінформувала як міськраду Кременчука, так і міліцію та інші органи державної і місцевої влади про проведення заходу. Голова організації також відзначив, що вимоги представників міліції про припинення пікетування Кременчуцького сталеливарного заводу були аналогічні вимогам представників охорони заводу, що також вимагали припинити пікетування заводу, посилаючись на те, що пікет був розташований на території підприємства. У зв'язку з цим Вадим Гладчук висловив припущення про координування дій міліції й охорони заводу. За його словами, 'Молодь - надія України' планує перенести на наступний тиждень свої акції з приводу залучення до кримінальної відповідальності ініціаторів інциденту під час зборів акціонерів підприємства 17 травня в Києві.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх