Розраховуватись будуть на зупинках

8.06.2006, 17:06 Переглядів: 1 656
До середини липня серед кременчуцьких маршрутників відбудеться конкурс.

Вже тиждень, як влада оприлюднила нові умови конкурсу серед перевізників, що має пройти незабаром у Кременчуці. Транспортним відділом підготовлено й макет договору, який укладатимуть з перевізниками. Як каже завідувач відділу Володимир Кургаєв, договір розроблено за досвідом Миколаєва, Тернополя, Полтави. За один-два тижні у виконкомі прийматимуть документи на конкурс.
Серед нових обов’язків перевізників – встановлення біотуалету (чи звичайного туалету) на кінцевій зупинці; щоденний ранковий звіт про кількість автобусів на лінії відділу контролю за оперативною обстановкою (063); заборона розраховуватись з пасажирами на ходу. Договір тепер міститиме таблицю, з якої видно, які автобуси на маршруті, скільки їх і коли рухаються.
У транспортному відділі пояснили, що на кожному з маршрутів передбачено два обов’язкових типи перевезень – у режимі маршрутного таксі та у звичайному режимі. Це значить, що, крім роботи маршрутного таксі, перевізник зобов’язується мати певну кількість машин, які з 6.00 до 22.00 возитимуть пасажирів за фіксованим тарифом (зараз – 60 коп.) та пільговиків.
Пан Кургаєв сказав: „Згідно з новою концепцією ми віддаватимемо перевагу автобусам середньої і великої місткості. Але умови конкурсу дозволяють перевізнику, що не встиг замінити повністю автобуси з малих на великі, подати інвестиційний проект-зобов’язання на оновлення свого парку. Договір з ним укладатиметься на один рік, тоді як для решти договір діятиме протягом п’яти років”.
Розірвати угоду з перевізником можна буде за „невиконання хоча б одного із пунктів договору”. Таким чином влада сподівається змусити водіїв дотримуватись визначених правил перевезення. А ось у якості заохочення зразковим перевізникам обіцяють продовжувати дію договору після його закінчення.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх