Ядерний тероризм в дії: рашисти заявили про готовність підірвати заміновану Запорізьку АЕС

8.08.2022, 14:31 Переглядів: 2 391

 Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов напередодні підтверджував, що росіяни замінували енергоблоки Запорізької АЕС. У розвідці такі дії називають «ядерним шантажем»

російські окупанти заявляють про замінування Запорізької атомної електростанції та погрожують підірвати об'єкт. Про це повідомляє оператор атомної станції «Енергоатом».

Пресслужба підприємства посилається на заяву начальника військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту збройних сил росії валерія васильєва.

Він заявив, що станція буде «або російською землею, або випаленою пустелею». За словами окупанта, у російських військових немає іншого шляху, окрім як підірвати станцію.

- І якщо буде найжорсткіший наказ - ми маємо виконати його з честю, - каже російський генерал.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов напередодні підтверджував, що росіяни замінували енергоблоки Запорізької АЕС. У розвідці такі дії називають «ядерним шантажем».

The Insider із посиланням на своє джерело писав, що росіяни, ймовірно, замінували машинну залу одного з енергоблоків ЗАЕС. А за даними іншого джерела видання, відбулося мінування території навколо Запорізької атомної електростанції.

Нагадаємо, що після атак окупантів 5 серпня на Запорізьку АЕС там вимкнули енергоблок. Станом на ранок 6 серпня ЗАЕС працювала з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

В «Енергоатомі» розповіли, що внаслідок обстрілів зазнала серйозних пошкоджень азотно-киснева станція та об‘єднаний допоміжний корпус. Також залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, високою є пожежна небезпека. 

Крім того, російські військові «прихистились» у підвалах ЗАЕС — зайняли усі підвальні приміщення, де ховаються від обстрілів. Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що після пошкодження двох ліній електромереж унаслідок атаки росіян на ЗАЕС відбулося загоряння, яке ліквідували працівники ДСНС.

Крім того, 6 серпня російські війська знову завдали ракетні удари по майданчику ЗАЕС. Вони влучили поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП). Один із працівників станції зазнав поранення.

Президент Зеленський під час розмови з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем закликав запровадити проти росії додаткові санкції за обстріли Запорізької АЕС.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ANDREY BORODULIN/AFP
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх