Раківці загрожує катастрофа — депутат Плескун

22.12.2020, 13:40 Переглядів: 4 944

 

Олександр Плескун виступив з депутатським запитом про борги КП «Теплоенерго» перед вагонзаводом, через які мікрорайон ризикує залишитися без опалення

22 грудня під час сесії Кременчуцької міськради депутат Олександр Плескун (працівник вагонного заводу) виступив з депутатським запитом про погашення боргів комунального підприємства перед вагонзаводом. Йдеться про теплову енергію для опалення Раківки, яку купує «Теплоенерго» в КВБЗ.


Олександр Плескун почав з того, що опалення Раківки під загрозою - «Кременчукгаз» надіслав повідомлення про відключення газу за борги 24 грудня. У червні КП «Теплоенерго» та КВБЗ узгодили графік погашення заборгованості на 30 млн грн. Наразі «Теплоенерго» не виконує графік, борг КВБЗ сягнув 42 млн грн.


- Таким чином, ПАТ КВБЗ буде не в змозі отримувати побутовий газ від НАК «Нафтогаз України», починаючи з 24.12.20 року, що призведе до катастрофи у мікрорайоні Раківка, - висловився Плескун.


Олександр Плескун виступив з вимогою погасити борги перед КВБЗ. Він зазначив, що є борг і за газ перед «Нафтогазом» - 20 млн грн, а також штрафні санкції близько 5 млн грн.


Мер Кременчука Віталій Малецький запропонував депутатам підтримати запит — і більшістю його підтримали. Проте мер зазначив, що в усьому винні неплатники — і запропонував КП «Теплоенерго» активніше стягувати борги через суд, вживаючи (через виконавчу службу) заходи впливу.


Разом із тим, мер поінформував, що є купа невиконаних судових рішень про стягнення боргів за тепло.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх