«80 000 гривень за гру виставив «Гірник-Спорт», - директор «Кременя» Андрій Недяк

13.08.2019, 16:03 Переглядів: 4 474

 

Керівництво «Кременя» про стадіони «Кремінь-Арена», оренду «Юності» та благодійність в українському спорті

Директор міського футбольного клубу «Кремінь» Андрій Недяк розповів, чому команда проводить свої домашні ігри на виїзді та відповів на питання скільки сусідній «Гірник-Спорт» виставив ціну за оренду стадіону «Юність».


- Після виходу інформації, що «Кремінь» гратиме домашню гру у Полтаві, виник ажіотаж. У вболівальників з’явилося багато питань, чому не граємо у Горішніх Плавнях. Й, звичайно, необхідно давати відповіді, адже у засобах масової інформації та фейсбуці з'являється багато неправдивої інформації, - зазначив Андрій Дмитрович.


Про перемовини щодо штучного покриття на «Кремінь-Арені»

«Кремінь» свої ігри проводить на виїзді через заміну покриття на «Кремінь-Арені». Я й сам бачив, що необхідно змінювати покриття. Минулого року, я спілкувався з губернатором Полтавщини, на той час Валерієм Головком, про те, щоб Кременчуку виділили одне з двох штучних полів у 2019 році. Одне з них йшло Полтаві, а інше було під питанням. Добре, що у нас є такі депутати Полтавської облради, як Олег Сазонов та Олександр Алексюк, які переконали Головка, що друге поле потрібно Кременчуку.


Перед гравцями знову поставили завдання, що необхідно виходити у Першу лігу. Все йшло своїм темпом. Тендер мав пройти у квітні й по всім підрахункам у червні мали змінювати покриття. Ми мали бути готові до сезону, щоб приймати команди у себе вдома. Проте вийшов форс-мажор. В області не змогли розібратися, де мають постелити покриття, яке виділяли для Полтави. Розділити два поля на різні тендери для Кременчука та Полтави - не було змоги. Так вийшло, що поки в області вирішували питання з місцем, вже пройшло багато часу.



Зараз завершується тендер й протягом найближчого часу буде оголошений переможець. Я консультувався зі спеціалістами з Харкова - за хороших погодних умов поле мають перестелити протягом місяця.


Охочих перестелити поле на «Кремінь-Арені» за 6-7 мільйонів гривень немає, тому вихід був один - грати на виїзді.


 


«Гірник-Спорт» виставив непідйомну суму за оренду


- Як для команди так і вболівальників найкращим варіантом був стадіон «Юність» у Горішніх Плавнях. Але тут у нас не вийшло знайти спільної мови з керівництвом «Гірник-Спорту». На словах нас запевняють в абсолютно дружніх відносинах, а на ділі виходить так, як виходить, – Андрій Недяк.


До виборів у Верховну Раду була домовленість з Геннадієм Михайловичем Музикою, який пообіцяв допомогти, щоб «Кремінь» грав у Горішніх Плавнях майже безкоштовно, ГЗК (гірничо-збагачувальний комбінат - ред.) - основний спонсор «гірників» - компенсує витрати. Проте після виборів картина дзеркально змінилася й перед «Кременем» вже озвучили непідйомну цифру - 80 000 гривень за гру.


- Я звернувся до Віктора Вікторовича Лотоуса (голова правління ВАТ «Полтавський ГЗК» - ред.), який пішов нам на зустріч й домовився з «Гірник-Спортом», щоб хоча б на серпень «Кремінь» провів свої домашні ігри у Горішніх Плавнях. Після спілкування з ним до мене передзвонив Петро Матвійович Каплун й сказав, що вони й самі вирішили надати «Кременю» поле.


Далі ми зіграли одну гру у Горішніх Плавнях, де перемогли. На стадіон, попри гру в Горішніх Плавнях, команду приїхали підтримати багато вболівальників. Я і команда дуже вдячні їм за підтримку. А далі почалась підготовка до наступної гри.


Як вболівальники Горішніх Плавнів перенесли гру на п'ятницю

- До нас звернулися вболівальники «Гірник-Спорту» з проханням перенести гру з «Кременем» з суботи на п'ятницю, щоб вони встигли поїхати на гру «Ворскли» у Полтаву. Ми пішли на зустріч. А коли підійшло питання до стадіону, знову нам виставили суму в розмірі вже 60 000 гривень. Петра Матвійовича не було в місті, він поїхав за кордон на лікування. А бухгалтер клубу «Гірник-Спорту» Ніна Іванівна озвучила нові умови. Я перепитав чи остаточна ця цифра? Вона відповіла, що так.


«Гірник-Спорту» пропонували провести домашню гру


- Минулого року була проблема у полтавської «Ворскли» коли вони повинні були грати у єврокубках. Для того, щоб зберегти й підготувати поле в Полтаві, домашню гру, яка повинна була бути зі «Львовом», провели на виїзді. Тоді було прийнято рішення, щоб домашня гра «Ворскли» вважалася домашньою грою «Львова».


Щоб не їхати у Полтаву з відповідним листом, звернулися до «Гірник-Спорту», щоб ця гра вважалася домашньою грою «Гірник-Спорту», а гру 19 туру - домашньою для «Кременя». Тим паче гра відбудеться 23 листопада ймовірно, що в цей час буде по коліна снігу і я сам собі набираю клопоту.


Звертаємося до Вас з проханням внести зімни в календар Чемпіонату України з футболу серед команд І ліги сезону 2019-2020 рр, а саме: приймаючою стороною (господарями) матчу 4 туру між командами ФК «Кремінь» та ФК «Гірник-Спорт» (16.08.19) встановити ФК «Гірник-Спорт». Приймаючою стороною (господарями) наступного матчу між цими командами 23.11.19 р. Встановити ФК «Кремінь».


Дане прохання пов'язане проведенням реконструкції поля ФК «Кремінь», яке планують завершити в першій половині осені 2019 р., - йдеться у листі від «Кременя» до ПФЛ та клубу «Гірник-Спорт».


 


- Від «Гірник-Спорту» надійшов лист, що вони відмовляються від цієї пропозиції. В листі вони вказали, що при перенесенні гри отримають 4 виїзні гри у місяці, але ж вони вдома приймали б «Чорноморець» і «Кремінь», які 4 виїзні гри? - зауважив Недяк.


Громадська організація «Футбольний клуб «Гірник-спорт» щодо листа №222 від Комунального закладу фізичної культури і спорту «Міський футбольний клуб «Кремінь» доповідає Вам про неможливість виконати прохання МФК «Кремінь» у зв'язку з тим, що календар Всеукраїнських змагань з футболу серед команд Першої ліги сезону 2019/2020 складено так, що при переносі гри наш клуб отримує чотири виїзні гри на місяць, - йдеться у відповіді «Гірник-Спорту» до президента ПФЛ та директора МФК «Кремінь».


 


Тому нам довелося домовлятися з ФК «Полтава». Всі умови оренди й обслуговування коштують 15 тисяч гривень.


Я розумію відношення керівництва «Гірник-Спорту» до «Кременя», але незрозуміло їх відношення до своїх вболівальників.


Багато людей цікавляться цією ситуацією. До мене звернувся Петро Григорович Скрильник, який працює у структурі «Гірник-Спорту», запропонував допомогти й домовитися з керівництвом «Гірник-Спорту» провести матч у Горішніх Плавнях. Я йому відповів, що на даний момент ми вже не можемо перенести гру, адже задіяно все, щоб провести гру у Полтаві: договори з орендою, поліцією. Якщо ми зараз погодимося грати у Горішніх Плавнях, а вони потім знову відмовляться нас приймати, у нас не буде стадіону де провести ігри. Ми ж не можемо зараз відмовитися від Полтави, а потім у разі відмови Горішніх Плавнів знову звертатися до полтавців. Я Петру Григоровичу порадив, якщо у нього є можливість поговорити й домовитися, проводити подальші домашні ігри у Горішніх Плавнях.


Стадіон є проблемою для нашого вболівальника, який втрачає можливість підтримати команду та побачити гру «Кременя», який зараз показує хороші результати. Але оскільки виник такий форс-мажор, давайте трохи зачекаємо. Такі ситуації виникають у всіх команд. Давайте, наприклад, візьмемо клуб «Полісся» Житомир, який другий сезон через реконструкцію стадіону грає у Новгород-Волинському на відстані майже 100 км. Хоча в них є хороші фінансові можливості й хочуть у Першу лігу. Або візьмемо «Десну» Чернігів, яка зараз грає у Прем'єр-Лізі, але на своєму стадіоні вони розпочали грати лише рік назад, до цього приймали ігри у Києві.


Щодо фінансування команди «Кремінь»


- До виборів ми нікого не поливали брудом й не піарили. Зараз можемо говорити про тих, хто підтримує нас. Нас підтримує кременчуцький бюджет в особі мера Віталія Малецького та міських депутатів, яким дуже вдячні. Якби міська влада не хотіла фінансувати, а вони мають на це всі юридичні права, то професійної команди майстрів в нашій структурі не було б.


Єдиний, хто нам підставив плече, це народний депутат Юрій Шаповалов, який допомагає з фінансування від спонсорів, на даний час співпрацюємо «Малокохнівським кар'єром». Команді також багато років допомагає Ірина Дроздова («Кременчуцький м'ясокомбінат»).


Після деяких статей в пресі, хочу звернутися до ЗМІ, щоб перестали за рахунок спорту вирішувати політичні питання. Спорт - поза політикою. Не маніпулюйте цим.


Про стадіон «Полтіехнік»


– До мене звернувся колишній керівник Санепідемслужби Віктор Акімов, який зараз готує запит щодо занедбаного стану центральної арени Кременчука стадіону «Політехнік».


Шляхи вирішення фінансування спорту в Україні


- Вихід з ситуації фінансування та підтримки не лише футболу, а й спорту в Україні - це меценатство. Тоді ще Федерація футболу України (зараз Українська асоціація футболу - ред.) та Професіональна футбольна ліга підготували законопроєкт «Про меценатство», його вніс у Верховну Раду депутат та президент футбольного клубу «Дніпро-1» Береза. Законопроєкт полягає в тому, що підприємства, які платять податки могли спокійно виділити кошти на ті види спорту, які їм подобаються: волейбол, баскетбол, футбол, шахи... Таким чином була б підтримка й розвиток спорту в Україні.


В кінці розмови директор «Кременя» Андрій Недяк закликав вболівальників:

- Закликаємо вболівальників, якщо у нас склалася важка ситуація, разом вирішувати. Я завжди на стадіоні й готовий відповісти на питання.


Андрій Дмитрович запропонував щомісяця проводити зустріч з вболівальниками або збиратися за необхідності. Друзі, що ви думаєте щодо цього? Залишайте свої пропозиції.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх