Спроба №2: КАТП 1628 вдруге оголосить тендер на великі комунальні автобуси для Кременчука

6.02.2019, 17:27 Переглядів: 4 851 Коментарів: 2

Попередній тендер не відбувся, а тепер ще й банк піднімає ставки

Кременчуцьке «Комунальне автотранспортне підприємство 1628» вдруге оголосить тендер на закупівлю великих комунальних автобусів. Для цього міська рада має повторно надати згоду підприємству на кредитну лінію в АБ «Укргазбанк». Проект рішення підготовлений на чергову сесію, яка відбудеться у лютому. Пропонується взяти кредит на автобуси на суму 64 млн грн.


Як сказано у пояснювальній записці до проекту рішення, тендер, який проводився у 2018 році був скасований, оскільки переможець не надав повний пакет документів.


Нагадаємо, КАТП 1628 у минулому році проводило тендер на закупівлю 10 великих автобусів. Але, як зазначено в системі електронних закупівель ProZorro, торги не відбулися — усі тендерні пропозиції відхилені. Як свідчить документація, на тендер подали заявки два підприємства — ТОВ БАС МОТОР і ПП ВКП «Альфатекс». Обидва учасники були допущені до аукціону. Переможцем був визнаний «Альфатекс», який запропонував нижчу ціну — 57 млн 975 тис грн. Проте одразу ж рішення про переможця було скасоване замовником — як значиться у документації, фірма-переможцем «Альфатекс» відмовилася від підписання угоди і не надала документи.


 


КАТП 1628 звернулося до іншого учасника аукціону - ТОВ БАС МОТОР, чия цінова пропозиція склала 58 млн грн, що співпадає з очікуваною вартістю закупівлі. Фірма мала подати документи до 21 січня, але не подала. Тому і її пропозиція була відхилена.


 


Тепер мерія хоче провести тендер повторно, хоча у плані закупівель КАТП 1628 на 2019 рік, що розміщений на ProZorro, наразі автобусів немає.


Тим часом банк піднімає ставки за кредит — з цим і пов'язаний новий проект рішення на відкриття кредитної лінії. Так, у 2018 році міська рада дала згоду на кредит у сумі 60 млн грн в «Укргазбанку» з відсотковою ставкою за користування не більше 10% річних, а за прострочену заборгованість — не більше 15%. Наразі ж банк піднімає ставки: відповідно, автобуси обійдуться дорожче: у проекті рішення сесії тепер йдеться про14,1% річних і про 19,1% річних за прострочену заборгованість. Також передбачена одноразова комісія банку в розмірі, що не перевищує 1% від ліміту кредитування.


Нагадаємо, у вересні 2018 року сесія міськради ухвалила рішення про кредит у сумі майже 93 мільйони гривень двома частинами - в 2018 і 2019 році на закупівлю автобусів. Крім того, частина коштів на закупівлю передбачена у міському бюджеті. Як порахував раніше «ТелеграфЪ» переплата за кредитом складе 25 мільйонів гривень. Кредит оформляють на КАТП 1628, хоча автобуси надалі експлуатуватиме «Кременчуцьке тролейбусне управління». КТУ не може саме взяти кредит, бо на ньому вже «висить» один кредит - 8 мільйонів євро на тролейбуси.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
6 лютого 2019 18:18

Краще було б купувати по одному з бюджете кожного місяця. Так виходить грошей забаго в скарбниці , що можемо собі дозволити переплатити 12-16млн на відсотках.


12 1
1 658
6 лютого 2019 19:00

Цитата: belka2

Краще було б купувати по одному з бюджете кожного місяця. Так виходить грошей забаго в скарбниці , що можемо собі дозволити переплатити 12-16млн на відсотках.



Нее не прокатит ,с одного автобуса всем не хватит откатныхlaughing


14 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх