Картини, що рятують життя: у Кременчуці відкрита виставка картин «Повернення» від волонтера Ірини Митрофанової

16.03.2018, 08:08 Переглядів: 6 263

 

Встигніть побачити картини, які допомагають онкохворим діткам
 

Адже людина доти людина, допоки не втратила здатність бачити, крім потворностей життя, і його красу. Той, хто бачить це, може, не так мучитиме себе, гірко питаючись, хто я і навіщо, звідки й куди? (Олесь Гончар)


Вміння побачити крізь хмари сонце, посміхнутися крізь сльози й знайти бажання жити - великий талант, який дається людині від Бога або досягається потужною роботою власної душі. Волонтер Ірина Митрофанова допомагала під час Революції гідності, возила медичну допомогу бійцям на передові позиції, довго боролася з важкою хворобою, але попри це не втратила віру та бачити прекрасне поруч.


На виставці «Повернення» в Кременчуцькій художній галереї представлені 7 робіт та світлини з передової.


Тут і натюрморти з гарбузом, сонячні апельсини, шипшина з Авдіївки та мирний янгол.


- Чому саме виставка має назву «Повернення»?
- Я намагаюсь повернутися до мирного життя, повернутися до себе. Частина картин продана на аукціоні, а виручені кошти пішли на лікування онкохворих дітей. З цієї виставки одна картина «Янголятко» вже продана, її заберуть після виставки, а кошти підуть на лікування онкохворої дівчинки.


- В колекції багато картин, чому обрала саме ці 7 картин?
- Янголятко не хотілося виставляти, адже воно дуже особисте. Це одна з перших картин, які я почала знову малювати влітку 2017 року. Цю картину побачив хлопчина, який вирішив зробити подарунок коханій, яка схожа на цього янгола. Тому після виставки картина «Янголятко» буде подарунком для цієї дівчини.


Перші картини, які я почала малювати як повернення, були на військову тематику, про зруйноване життя. А в цих картинах я намагалася донести думки, що ті люди, які там, де зруйновані домівки відриваються від гілля і шукають домівки в Україні. Багато знаходять, але вони сумують за своїми домівками. Вони хочуть, щоб Україна повернулася в Донецьк та Луганськ. Я спілкуюся з лікарями з Донецька та Луганська, які працюють тут, вони тихенько волонтерять та допомагають. Є люди, які з окупованих територій надсилають допомогу для того, щоб туди прийшла Україна. Вони з окупованої території надсилають кошти з приміткою: «Україна повернись в Донецьк».


 
- Шипшина. Мороз і сніг. А вона така яскрава і соковита. На війні звертаєш увагу на небо, хмаринки, дерева, квіти. Бо тут це плямки життя. А поряд зруйновані будинки, скалічене життя... Шипшина біля Авдіївки, - писала на своїй сторінці в соцмережах Ірина Митрофанова про свою картину, яку намалювала після повернення з однієї з поїздок на передову.


Одна з останніх картин Ірини – тюльпани, написана разом з чотирилапими пухнастиками.



І ось, що з цього вийшло:)


 

На фото картина "Рожевий ранок"


Малюванням Ірина Митрофанова захопилася ще в дитинстві. Ще підлітком вона пізнавала ази в художній школі під керівництвом Тетяни Шуляк та Володимира Терещенка.


- Тетяна Шуляк викладала нам історію мистецтв. Ми всі чекали середи коли буде історія мистецтв, коли вона нам буде читати. Уроки проходили при свічках, нам показували слайди, було дуже цікаво, - згадує Ірина.


Виставка триватиме до 5 квітня у Кременчуцькій художній галереї (вул. Коцюбинського, 4). Понеділок та вівторок у галереї вихідні.

Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх