У відключці

12.01.2006, 15:01 Переглядів: 3 078
Кременчужан, що мають борги перед міськводоканалом, відключатимуть від водопостачання вже з наступного тижня. 16 січня з Полтави до Кременчука мають приїхати працівники «Полтававодоканалу», що будуть втілювати у життя «Спрут» -систему, за якою «відключити воду» можна у кожній квартирі окремо. Яким чином боржників можуть позбавити води та інших комунальних послуг дізнавався «ТелеграфЪ».

Без води
Якщо ви вважаєте, що за воду плати не плати, все одно не відключать, то помиляєтесь. У цьому місяці на мешканців міста чекає полтавське “ноу-хау”-  система “Спрут”, яка дозволяє відключити від водопостачання лише квартиру боржника, не зачіпаючи при цьому мешканців всього будинку. Шість бригад працівників “Полтававодоканалу” завітають до міста вже 16 січня. Списки боржників полтавці отримають від міськводоканалу. Заступник генерального директора підприємства “Полтававодоканал” Людмила Сидоренко каже, що можливі різні варіанти відключення: вам можуть вимкнути гарячу та холодну воду або одну з них. За правилами користування системами комунального  водопостачання та водовідведення сплачувати, “за воду” ви повинні кожного місяця до 20-го числа. Якщо ви не сплатили вчасно, то після 20 числа маєте ще два тижні у запасі: воду відключити можуть лише за два тижні після попередження. Близько 200 кременчужан вже отримали попередження про відключення під розписку. Повторне підключення будуть робити полтавці. “Задля підключення одного боржника їхати з Полтави, звичайно ж, ніхто не буде, - каже Людмила Сидоренко. – Ми маємо право виконувати ці роботи протягом місяця. Іноді підключення займає небагато часу: 3-5 днів, коштує ця послуга від 200 до 300 гривень” Якщо вас вже відключили, то погасити свою заборгованість ви повинні повністю, якщо ви лише отримали попередження, то ще маєте шанс  розрахуватися з водоканалом у розстрочку.

Без газу
В абонентському відділі “Кременчукгазу” нам розповіли, що згідно із правилами надання населенню послуг з газопостачання, абонент повинен кожного місяця до 10 числа сплачувати за спожитий газ. “Взимку, по п”ятницях та у передсвяткові дні від газу ми не відключаємо, - каже начальник абонентського відділу. - Зазвичай від споживання газу ми відключаємо злісних неплатників, але я вважаю, що умови можуть стати більш жорсткими, якщо ціни на газ не змінять”. Якщо вас збираються відключити від газу, то письмово попередять. У тому випадку, коли ви залишились без опалення, повторне підключення обійдеться від 55 до 90 гривень для мешканців приватного сектора, і від 14 до 18 гривень для міських будинків. Якщо ви маєте велику заборгованість і не в змозі погасити все одразу, можете розрахуватися за газопотачання у розстрочку.

Без світла
Світло у вашій квартирі можуть відключити у декількох випадках. За словами начальника абонентського відділу “Полтаваобленерго” Світлани Трубчанін, електроенергію вимикають або через несплату, або через порушення правил користування. Аби не потрапити до списку боржників, сплатити за елетроенергію потрібно до 10 числа кожного місяця, на 20-й день ви отримаете попередження, а на 30-й вас відключать. Повернути світло у свою оселю ви зможете або повністю сплативши борг, або уклавши договір з “Полтаваобленерго” про виплату коштів у розстрочку. Максимальна сума, яку ви можете сплатити за підключення складає, 70 гривень.

Без зв’язку
Аби не стати боржником “Укртелекому” не пізніше 20 числа кожного місяця ви маєте сплатити послуги зв”яку. Про це “Телеграфу” повідомила Валентина Товста, заступник начальника з продажу послуг та маркетингу. Якщо ви не сплатили за надані послуги вчасно, вам або надішлють письмове попереджння із зазначенням кінцевого строку сплати, або нагадають про борг по телефону. В найгіршому випадку, коли ви не змогли розрахуватися з “Укртелекомом” і вас відключили від зв”язку, ви маєте погасити заборгованість і сплатити 1,20 грн. за повторне підключення. Після цього протягом двох діб ваш телефон має запрацювати знову.

Підприємство, що надає послуги Вартість повторного підключення Куди телефонувати
'Кременчукводоканал' 200-300 грн. абонентський відділ: 77-97-87; 5-64-08, 5-61-43
'Кременчукгаз' 55-90 грн. для приватного сектора; 14-18 грн. для квартир абонентський відділ: 77-13-22; 77-25-49; 4-20-00; 6-21-98
'Укртелеком' 1,20 грн. 15,-19,5 тис.
13-15 тис. 18,5-20,5 тис. 2-05-28; 062
'Полтаваобленерго' до 70 грн. абонентський відділ: 76-01-20; 76-01-75; 76-01-69


 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх