Перші немовлята 2006 року

5.01.2006, 14:01 Переглядів: 2 482
Традиційно міський голова Микола Глухов відразу після новорічних свят, приїжджає до пологового будинку та вітає батьків, чиє немовля народилось першим у новорічну ніч. Цього разу мер привітав всіх трьох породіль. У перший день нового року на світ з'явились дві дівчинки та хлопчик. Всі вони їздитимуть у колясках, подарованих мером.
Тетяна Волобуєва у перший день нового року народила хлопчика. Щасливе подружжя назвало малюка Денисом

Вже стало традицією, коли після новорічних свят міський голова Микола Глухов вітає молоду маму, яка народила в новому році першу в Кременчуці дитину. Цього року мер вирішив привітати не одну, а всіх трьох породіль, пологи яких припали на перше січня.
Так, перше немовля нового року в Кременчуці з'явилося на світ в міському пологовому будинку об 11.55. Аспірантка Кременчуцького державного політехнічного університету Оксана Гора народила дівчинку, яку щасливі батьки нарекли Яринкою. “Згодом снігуронька Яринка покликала Діда Мороза, і на світ з'явився хлопчик. Йдемо вітати його”, – пожартував міський голова Микола Глухов і увійшов у палату працівниці кафе “Ласунчик” Тетяни Волобоєвої, яка о 14 годині в перший день січня народила хлопчика. Молоді батьки вже назвали його Денисом. Ще одна дівчинка цього ж дня народилася о 19.10. В родині бухгалтера вагонного заводу Олени Комарової з'явилась донька Вікторія.
Міський голова привітав породілль і подарував кожній з них по дитячій колясці. Крім матусь мер поспілкувався і з батьками, які були присутні при пологах. Всі троє чоловіків під час пологів знаходилися поруч із своїми дружинами.
Костянтин Гора каже, що спочатку боявся йти до пологової зали, але потім зрозумів, що його допомога потрібна дружині та майбутньому немовляті. “Під час пологів я думав лише про дружину та дитину. Допомагав їм, як міг. Мені здається, що тепер дитина відчуває мою присутність. Коли я приходжу, вона перестає плакати і притихає”, – каже Костянтин.
За словами головного лікаря міського пологового будинку Ярослава Прокопчука, практику сімейних пологів у лікарні було започатковано три роки тому. Тоді лише 5% подружніх пар погоджувалися народжувати разом. Зараз 70% пологів відбувається в присутності батька. Крім збільшення сімейних пологів в місті зростає і рівень народжуваності. “Остаточні цифри ще підраховуються, але знаю, що в 2005 році на облік в жіночі консультації стало на 300 жінок більше, ніж в 2004 році”, – зазначає Ярослав Прокопчук. Серед причин збільшення народжуваності він називає значне зростання суми матеріальної допомоги, яку з квітня стали отримувати породіллі.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх