Маршрути №11 та №28 можуть зникнути

20.10.2005, 17:10 Переглядів: 1 948
У міськвиконкомі жваво обговорюють нову схему пасажироперевезень. Так, минулого понеділка за участю міського голови Миколи Глухова відбулася нарада, де попередньо вирішувалося, які маршрути залишити, які прибрати, а які скоригувати.
Щодо маршрутів № 11 (Перший занасип – Молодіжний), та № 28 (Третій занасип – Молодіжний) то, на думку міського голови Миколи Глухова, маршрут №11 на 95% накладається на маршрут №3Б. “Навіщо нам потрібен маршрут, що дублює інший? Із занасипу пасажирів вивозитимуть інші маршрути.

У міськвиконкомі жваво обговорюють нову схему пасажироперевезень. Так, минулого понеділка за участю міського голови Миколи Глухова відбулася нарада, де попередньо вирішувалося, які маршрути залишити, які прибрати, а які скоригувати.
Щодо маршрутів № 11 (Перший занасип – Молодіжний), та № 28 (Третій занасип – Молодіжний) то, на думку міського голови Миколи Глухова, маршрут №11 на 95% накладається на маршрут №3Б. “Навіщо нам потрібен маршрут, що дублює інший? Із занасипу пасажирів вивозитимуть інші маршрути. Хто захоче, дійде до залізничного вокзалу, де зупинятимуться основні маршрутки. Ми ж до кожного будинку автобус підігнати не можемо”, - каже він.
Не визначена остаточно і доля маршруту №28. Мер, як й інші члени засідання, вважає, що з Третього занасипу люди їдуть до центру, а звідти можна доїхати і на Молодіжний і на колісний завод іншими маршрутами. Щоправда, маршрут № 28 активно відстоював начальник відділу транспорту, депутат від Третього занасипу Володимир Кургаєв. Згодом члени комісії погодилися аби маршрут №28 проходив з Третього занасипу до залізничного вокзалу і далі по Леонова до третьої міськлікарні.
Зміни, можливо, торкнуться і маршруту № 17. Його кінцеву зупинку можуть перенести від парку і стадіону льотного коледжу ближче до заводу “Ампер”. Однак остаточних рішень щодо оголошених змін ще не прийнято.

Що міська влада не поділила з районною
Мер Микола Глухов, голова депутатської комісії з транспорту Микола Черниш, члени транспортного управління міськвиконкому обурені тим, що маршрут №2 (Центр-Садки) може стати приміським маршрутом – і перевізники боротимуться за нього вже в райдержадміністрації. За словами Миколи Черниша, приміські маршрути і так заполонили місто, створюючи навантаження на зупинках і дорогах. “Ці маршрути з нами не погоджувалися”, - кажуть в транспортному відділі міськвиконкому і заявляють, що вже неодноразово зверталися з цього приводу в Кременчуцьку райдержадміністрацію, а днями навіть до прокуратури.
Можливий шлях порозуміння – проведення спільної зустрічі на рівні керівництва міськвиконкому та райдержадміністрації. Позиція мерії така: погодити лише маршрути з районів до ринку, центральної райлікарні та вокзалів. “Однак і ці маршрутки мають їздити містом в режимі експрес, тобто зупинятися лише на кількох зупинках, а не на всіх, повністю дублюючи міські маршрути”, - каже Микола Черниш.

Чи буде конкурс у грудні?
Поки мерія та населення обговорюють схеми руху маршруток, у парламенті України готується до затвердження Закон “Про автомобільний транспорт”, який народні обранці мають прийняти в листопаді. Закон передбачає посилення вимог до перевізників і кременчуцький конкурс може в них 'не вписатися'. На цьому наголошує Микола Черниш. Стурбований він і тим, що під час заміни мікроавтобусів на автобуси середньої місткості, багато перевізників можуть залишитися без роботи. Цю стурбованість підтримує і депутат Денис Терещенко. Останній пропонує не проводити конкурс для тих перевізників, які не мають зауважень з боку контролюючих служб, а просто продовжити їм договір. “Можна розглядати кожний маршрут індивідуально, узгодити з керівниками парк машин, наприклад, поставити керівнику асоціації завдання збільшити кількість тих чи інших машин. Люди підуть на це з більшою охотою. Не будуть турбуватися, що завтра вони залишаться без роботи”.
Вислухавши зауваження депутатів Микола Глухов поставив питання про доцільність проведення у місті нового конкурсу до прийняття парламентарями Закону. “Давайте почекаємо поки приймуть Закон, тоді й оголосимо конкурс. Поки ж краще обміркуємо маршрути і на сесію винесемо звіт влади по транспортне забезпечення кременчужан”, - зазначив міський голова.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх