Громадські роботи можуть продовжитися і восені

25.08.2005, 14:08 Переглядів: 1 560
Можливо, що за рахунок коштів, зекономлених влітку на громадських роботах, школярі та студенти матимуть змогу “підробити” не лише під час літніх канікул, але і у період навчання, - про це повідомила завідуюча відділом освіти, сім’ї та молоді Тетяна Одерій. Три літніх місяці молодь займалася прибиранням та благоустроєм у парках “Приднівпровський”, “Миру”, “Молодіжний”, у скверах правобережної частини міста. Спочатку на громадські роботи міськвиконком було виділено близько 43 тисяч гривень, але через те, що виділених коштів було замало, аби працевлаштувати всіх бажаючих, місто виділило додаткові кошти. Остаточна сума склала приблизно 68 тисяч гривень.

Можливо, що за рахунок коштів, зекономлених влітку на громадських роботах, школярі та студенти матимуть змогу “підробити” не лише під час літніх канікул, але і у період навчання, - про це повідомила завідуюча відділом освіти, сім’ї та молоді Тетяна Одерій. Три літніх місяці молодь займалася прибиранням та благоустроєм у парках “Приднівпровський”, “Миру”, “Молодіжний”, у скверах правобережної частини міста. Спочатку на громадські роботи міськвиконком було виділено близько 43 тисяч гривень, але через те, що виділених коштів було замало, аби працевлаштувати всіх бажаючих, місто виділило додаткові кошти. Остаточна сума склала приблизно 68 тисяч гривень. Цієї суми вистачило, аби працевлаштували всіх бажаючих. У першу чергу працевлаштовували дітей пільгових категорій - сирот, чорнобильців, дітям із  малозабезпечених родин. За свою працю діти отримують мінімальну заробітну плату – 310 гривень. Окрім того, дитина, якій виповнилось 14 років, отримує трудову книжку. У вересні - жовтні, виходячи з залишків від відведеної на громадські роботи суми, дітей зможуть залучити до прибирання листя.
Доречі, за законодавством діти до 18 років, які навчаються і працюють, повинні працювати  вдічі менше (наприклад, діти від 14 до 16 років, мають працювати 24 години на тиждень, а під час навчання –12 годин) і отримувати мінімальну заробітну плату.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх