Міністр ЖКГ відправився на смітник

19.06.2010, 09:00 Переглядів: 2 305
Після візиту на кременчуцьке звалище він став заступником Черновецького.
Тепер екс-міністр Попов (зліва) гулятиме лише по київських звалищах...
Фото: Дмитрий Бабец

Олександр Попов пообіцяв Кременчуку меморандум, в рамках якого місто отримає купу грошей на пілотні проекти ЖКГ. Головне питання нині: чи втілюватиме міністерські плани його наступник?

Минулого тижня на Полтавщину приїхав міністр житлово-комунального господарства Олександр Попов, екс-мер сусіднього Комсомольська. Він відвідав п’ять міст, зокрема, і Кременчук. У нас міністра зацікавило Деївське звалище, на якому німці збираються звести завод з переробки сміття. Міністерський кортеж прибув на звалище у суботу вранці. Цей виїзд супроводжували посадовці, кременчуцька та обласна «верхівка». Їм «на хвіст» упали і журналісти. Тож загалом подихати ароматами велетенського смітника у товаристві міністра відправилось близько 20 чоловік. Жінки на честь приїзду столичного гостя одягли парадне вбрання та вишукані туфельки на підборах. А даремно. Вони просто не подумали про те, що пан міністр – ентузіаст своєї справи. І аромати смітників та усіляка бридота під ногами його не спинять. У білій сорочці, добре випрасуваних брюках та елегантних туфлях він бадьоро рушив по звалищу кудись уперед. «Танки бруду не бояться» – вирішили жіночки і почали дертися по кучугурах смітників за міністром. Чоловіки-чиновники у ділових костюмах від них не відставали.  Увесь цей парад повеселив працівників звалища, які сховавшись під парасольку, знімали високопосадовців на мобільні телефони. Міністр спинився лише тоді, коли  дістався найкращої оглядової точки. Тут йому почали розповідати про саме звалище – скільки свердловин, скільки газу, які плани…  Поки міністр слухав, і посадовців знімала камера,  усі стояли, як по команді «струнко». Це дуже потішило місцевих мух зі смітника, котрих мало хто відганяв. Ось і мер, на якого всілась настирлива муха. І начальник УЖКГ, який вже виглядає змореним.  І заступник директора цього звалища, з якого – «у три річки».  Ось і міністерська сорочка вже спітніла. Тож коли хвилин за 15 міністр вирішив завершити прогулянку по звалищу, полегшено зітхнули усі...

До  реконструкції  звалища - ще довго
Олександр ЛЮБЕНКО, начальник УЖКГ:
- Зараз юридична фірма з Києва, яка має ліцензію, розробляє для Кременчука умови передачі Деївського звалища в концесію. Це великий обсяг роботи, ми сподівалися, що встигнемо за місяць, але на це піде місяці зо три. І тоді буде проведений конкурс для інвесторів.

Наобіцяв і пішов…
Міністр провів у Кременчуці нараду за участю комунальників. Він уважно вислухав їхні проблеми. Назвав Кременчук партнером Міністерства ЖКГ і пообіцяв, що до липня підпише із містом меморандум. У ньому буде прописано, які кременчуцькі проекти підтримає міністерство і скільки коштів на них дасть. Всі пораділи. І просили підтримати проекти реконструкції котельні у Крюкові, модернізації водопроводу та каналізації, утеплення будинків тощо. А у вівторок дізнались, що міністр більше не міністр. Його перевели на іншу посаду – тепер він перший заступник «Льоні Космоса» – мера Києва Черновецького. Тож чи залишиться Кременчук «з носом» буде залежати від чергового нового міністра ЖКГ…

Які були плани:
• Сприяти виділенню коштів на проектні роботи з будівництва нового мосту через Дніпро.
• Пільгове (безвідсоткове) кредитування міста на придбання тролейбусів.
• З нового року зменшити поріг нарахування субсидій: з 20% до 15% від сукупного доходу родини.
• Запровадити новий податок на пальне (для будівництва доріг). Тобто більше їздиш - більше платиш.
• Зобов’язати жителів багатоповерхівок обов’язково створити ОСББ  до 2015 року, виділяти кошти на ремонти новоствореним ОСББ.



 
Автор: yaremko
Теги: Попов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх