Без паспорта – і не туди, і не сюди

7.05.2008, 14:37 Переглядів: 1 999
У Кременчуці практично немає бланків «Паспортів громадянина України».
Бланки паспортів видавали переважно випускникам, які без паспорта не змогли б скласти зовнішнє тестування
Фото: Дмитрий Бабец

Це не дає можливості кременчужанам виїхати за кордон чи отримати кредит у банку. Без головного документа нині навіть «Юлину тисячу» не отримаєш.

– Звичайний «Паспорт громадянина України» у Кременчуці отримати неможливо. Протягом трьох місяців відповідь одна: відсутні бланки. Я здала паспорт 6 лютого, бо змінила прізвище. Досі отримати його не можу. У паспортному столі розводять руками, мовляв, Полтава не дає бланків, а Київ їх не друкує. Я уже втратила надію добитися правди, – бідкається у листі до «Телеграфа» кременчужанка Аліна.

Виявилося,  що з бланками паспортів у місті, як і в області, дійсно,  напруга. Городяни скаржаться, що їх не допускають до тестування,  неможливо виїхати за кордон, отримати кредит у банку і навіть  «Юлину тисячу».

– Так, паспортів у нас практично немає. Останню партію бланків – 80 штук – ми отримали ще на початку квітня. Бланки відсутні, бо їх тимчасово не друкує поліграфкомбінат «Україна», – розповіли нам в Автозаводському паспортному столі.

Їх крюківські колеги повідомили, що всі бланки останнім часом спрямовувалися переважно на виписку паспортів випускникам, які без паспорта не змогли б пройти зовнішнє тестування та поступити до вузу.

В.о. начальника відділу громадянства імміграції та реєстрації фізичних осіб обласного управління міліції Станіслав Жикулін спочатку про проблему нестачі паспортів взагалі відмовився розповідати Однак згодом заявив, що 12 травня до області надійде 10250 бланків паспортів. Цього, на його думку, вистачить на два місяці.

До речі, подібна ситуація із відсутністю бланків паспортів уже була в 2003 році. Громадяни не могли отримати паспорти протягом восьми місяців. Тоді Міністерство внутрішніх справ вирішило замість них видавати тимчасове посвідчення громадянина України. Однак і з цим документом було неможливо виїхати за кордон та взяти кредит. Втім, і це було краще, ніж як зараз жити без будь-якого документа, що засвідчує особу...



 
Автор: bulashev
Теги: паспорт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх