Дітям – табір, батькам – спокій

15.05.2008, 13:53 Переглядів: 2 627
Відправити дитину на відпочинок до приміського табору цього року коштує 1100-1600 гривень..
Фото: Дмитрий Бабец

Якщо підприємство погодиться узяти на себе частину витрат, то батьківська плата становитиме лише 10 % від цієї суми. Якщо ні – ви все одно маєте право на компенсацію від  фонду соціального страхування.

– Літо наближається, незабаром дитина закінчить навчання, піде на канікули. А нас із чоловіком з роботи ніхто не відпустить. Бабусі, якій  можна підкинути наше чадо, немає. І хтозна, чим мій Сашко займатиметься вдома і де буде вештатися під час канікул?!

Муки тих, хто не знає, куди влітку подіти своє чадо, ще за радянських часів полегшували табори відпочинку. І сьогодні за певну плату батьки можуть відправити свою дитину оздоровитись у приміському таборі.

– Батьківська плата за путівку до приміського табору становить 10%. Передбачається, що 40-50%  доплачує соцстрах, а ще 40-50% – підприємство. Але дрібні приватні організації зазвичай не оплачують  путівки,  тож батьківська доплата може бути більшою. Для пільговиків є також безплатні путівки. Поки що їх 75, але буде більше,  – розповідає Ольга Усанова, заступник начальника міського  відділу сім’ї, освіти та молоді.

У таборі дитину щодня годуватимуть п’ять разів. На день на це виділятимуть близько 27 гривень.  Списки дітей, які вирушать на відпочинок до місцевих таборів, уже складаються, тож подавайте заявки, аби не спізнитися.

– Усі наші табори – приблизно одного віку. Найбільш сучасний – «Сонячний». У його оновлення  вкладаються кошти, там є корпус, що за рівнем відповідає готелю із три-чотиримісними номерами.  Також ведеться реконструкція корпусу в «Енергетику»,  відреставровані два корпуси для малечі в «Зоряному», – розповідає начальник міського відділу сім’ї, освіти та молоді Тетяна Одерій.

–  У кожного табору є своя родзинка. Наприклад, табір «Чайка» хоча і старий, і корпуси тут не нові, але на території є басейн, а сам табір знаходиться у заповіднику. «Ерудит» хоча і розташований не на річці, але дітей вивозять на пляж, влаштовують екскурсії, – додає Ольга Усанова.

Якщо ви працюєте на приватному підприємстві, яке не сплачує кошти за путівку для вашої дитини, ви все ж маєте право на компенсацію із фонду соціального страхування. Цього року, за попередніми даними, фонд сплачуватиме по 30 гривень за день відпочинку. Тобто, якщо ваша дитина відпочиватиме у таборі 21 день, то фонд компенсує вам  630 гривень. Саму путівку ви купуєте за власні гроші. Потім звертаєтеся до бухгалтерії вашого підприємства, і вона подає відповідні відомості до соцстраху.  Після цього соцстрах надасть дозвіл на повернення коштів і вам нададуть компенсацію.

Чим розважатимуть вашу дитину
– Заходів дуже багато, – запевняє пані Одерій. – Кожен день до чогось приурочений: День знайомств, День іменинника, День дружинника тощо. Для дітей влаштовуються екскурсії та походи, студенти-практиканти проводять різноманітні заходи. Є гойдалки, атракціони, картинг, влаштовуються дискотеки. У «Зоряному», наприклад, є мультимедійна дошка, де діти під час дискотеки можуть бачити своє зображення або кліпи. А коли тур закінчується, то, окрім сувенірної футболки, діти можуть отримати диск із відео про свій літній відпочинок.  

“Зоряний” (с. Потоки)    1320    21 день    3 тури, перший заїзд 14 червня
“Супутник” (с. Дмитрівка)    1320    21 день    3 тури, перший заїзд 8 червня
“Енергетик” (с. Потоки)    1300    21 день    3 тури, перший заїзд 10 червня
“Сонячний” (с. Омельник)    1575    21 день    4 тури, перший заїзд 1 червня
“Чайка” (с. Градизьк)    1260    18 днів    3 тури, перший заїзд 20 червня
“Ерудит” ( при педучилищі)    1100    18 днів    2 тури, перший заїзд 26 червня



 
Автор: yaremko
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх