Холодний травень 2008-го

15.05.2008, 13:44 Переглядів: 1 643
За прогнозами синоптиків, до кінця тижня кременчужанам доведеться мерзнути та мокнути..
Із понеділка температура трохи підвищиться, хоча і дощитеме

Однак уже з понеділка температура трохи підніметься і триматиметься на рівні 18-23 градусів тепла, хоча і дощитиме. Втім, спекотного травня фахівці не обіцяють.
Кременчужани вже втомилися від такої погоди: занадто холодно та бридко. І навіть  пушкінська гроза на початку травня уже нікого не радує.

– Коли це вже нарешті скінчиться?! – жаліється мешканка Молодіжного Вікторія. – На дворі колотун, вдома стіни вже замерзають, а у нас ще й гарячої води немає. Тепер усі домашні похворіли. Гидота, а не травень!

Проте кременчужанам доведеться ще трохи почекати на теплі дні. Анатолій ПРОКОПЕНКО, заступник начальника «Укргідрометцентру»,  розповів «Телеграфу»», що днями має знову похолоднішати:

– Ніч із 14 на 15 травня буде холодною, у північних регіонах навіть до заморозків, однак навряд чи вони торкнуться  Полтавської області, зокрема  Кременчука. Денна температура становитиме 14-18 градусів тепла, нічна – плюс 9-12. А з 16 травня температура поступово підвищуватиметься і сягне 20-ти градусів. 17 травня вдень очікується плюс 23-24,  18 травня –  23-25, 19 травня – 23-25 градусів тепла.

Однак 17-19 травня найбільш імовірні дощі. Після 20 травня температура знову поступово знижуватиметься на 1-3 градуси вдень і на 3-5 вночі. Це пов’язано із приходом  північного антициклону. Однак до заморозків справа  не дійде, тож для городів та посадок загрози немає. Середня температура у 20-х числах травня вдень становитиме приблизно 18-23 градуси тепла, триматиметься більш-менш суха  погода.

В «Укргідрометцентрі» вважають, що цьогорічний травень не такий уже й холодний. Просто у людей коротка пам’ять, і вони вже забули, що кілька років тому останній місяць весни «порадував»  українців мінусовою температурою.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх