Невмите Різдво

15.01.2009, 11:25 Переглядів: 2 769
Аварія «відключила» мешканцям частини Молодіжного і холодну, і гарячу воду.
Повітряний трубопровід гарячого водопостачання, що замерз, аварійники розігрівали вручну

Спочатку була аварія на водопроводі. Відключили бойлерну – і замерз трубопровід гарячого водопостачання. Шість діб без гарячої води були мешканці 12 будинків – через неузгоджені дії комунальників під час свят.

Аварія на мережі холодного водопостачання у районі будинку на вулиці Молодіжній, 21 сталася шостого січня, повідомили у службі контролю за оперативною обстановкою (063).

Проте мешканці району розповідають дещо інше.

– Ми бачили, як вода текла вулицею ще з п‘ятого числа. Понамерзали такі горби, що неможливо ходити. А шостого воду перекрили – і гарячу, і холодну. Дали її у ніч з шостого на сьоме. Причому напір був такий, що на нижніх поверхах є, а на верхніх – немає. Та люди подумали, що все відновиться, ніхто водою не запасався. Аж сьомого, на саме Різдво, її знов відключили. Ні тобі поголитися, ні помитися – хоч сніг розтоплюй. Хоч би хтось нас попередив, що води не буде, що роботи не закінчені! – обурюється Ігор, мешканець будинку на вулиці Молодіжній, 25

Доки водоканал лагодив власні мережі, перекривши воду і бойлерній у мікрорайоні, замерз повітряний трубопровід гарячого водопостачання. Холодну воду дали – гарячої не стало. За даними ВАТ «Полтаваобленерго», без гарячої води залишилося 25 будинків. Мешканцям 12 із них довелося сидіти без гарячої води майже шість діб. Олександр Любенко, начальник управління житлово-комунального господарства, пояснив, що в «Полтаваобленерго» під час свят працювала тільки одна аварійна бригада, і тому замерзлий трубопровід так довго розморожували.

Проте у «Полтаваобленерго» звинувачують у зволіканні водоканал.

– Якби водоканал швидко усунув аварію і подав воду на бойлерну, такого не трапилося б, – висловлює свою думку Іван Радченко, заступник начальника Кременчуцької філії ВАТ «Полтаваобленерго» з передачі теплової енергії. – Коли нам перекрили холодну воду на бойлерну, ми злили воду з трубопроводу гарячої води. Але звільнити його повністю не дозволяє рельєф місцевості (де вище, де нижче). До того ж, у систему потрапила холодна вода з водопроводу через змішувачі в квартирах (так відбувається, коли в гарячих мережах немає тиску). Не було б і таких наслідків, якби не свята, і працювали ЖЕПи – можна було перекрити холодну воду на будинки, доки ми не налагодимо циркуляцію гарячої води.

Станом на 13 січня гарячу воду подали в усі будинки.

Як повідомив «Телеграфу» Олександр Любенко, з причинами та наслідками аварії ще розбиратимуться в УЖКГ. Головне питання, яке стоїть – налагодження взаємодії комунальних служб, особливо під час свят.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх