Нашим цінам меморандум не писаний

10.04.2008, 21:52 Переглядів: 1 900
Вартість цукру та олії подекуди знижується, однак кожен продавець сам диктує «цінову політику». Адже за виконанням меморандуму, підписаного урядовцями з супермаркетами щодо цін, слідкувати нікому..
Фото: Дмитрий Бабец

Днями в силу вступив так званий «юлин меморандум» –  Кабмін домовився із власниками найбільш крупних супермаркетів про те, що вони встановлюватимуть на соціально значущі товари націнку не більше 10%. Цінове примирення має продовжитися до кінця року, однак за майже фантастичної умови: якщо не буде подальшого підвищення собівартості через зростання сировини, нафтопродуктів та зарплат. «ТелеграфЪ» вирушив на пошуки продуктів, що мають подешевшати завдяки урядовцям…
У супермаркеті АТБ нас зустрів напис : «У одні руки – не більше 20-ти кіло цукру».

– Його вже можна прибрати, – розповіла Марина, заступник керуючого супермаркету «АТБ». – Кілька тижнів тому пішли чутки, що цукор буде гривень по шість, люди кинулися купляти. А нещодавно ціна на нього впала до 3,75 гривні.  Але тепер цукор лежить на поличці – ажіотаж спав. Щодо інших продуктів, не можу сказати, що вони дешевшають.

У супермаркеті «Еко» натрапили на цукор по 3,30 гривень за кіло. Ми вже збиралися повірити у велику силу меморандуму, але продавці нам пояснили, що до кабмінівських домовленостей цукрова ціна відношення не має.

– Вона і  раніше такою була. У нас взагалі багато акційних товарів. А так останнім часом подешевшала олія: була гривень по 12, тепер – близько десяти, – розповіла адміністратор супермаркету.

Найнижчі ціни ми очікували зустріти у «Сільпо», адже згідно з повідомленнями центральних ЗМІ, володарі цієї мережі підписали меморандум. Але, зайшовши до торгової зали, здивувалися: той самий цукор, який ми бачили на інших прилавках по три гривні з копійками, коштує більше чотирьох! Ми звернулися до адміністрації із запитанням, чи впали останнім часом ціни і наскільки.

– Все  згідно з постановою Кабміну! – сказали нам і додали: – Жодних коментарів!

Із супермаркетів ми попрямували до ринку. Хоча меморандумів тут ніхто не підписував, але кажуть, що ціни подекуди падають:

– У нас от на вихідних цукор подешевшав. То коштував до 4,60 гривні, а тепер –  чотири. Чого ціна падає, не знаю. Мабуть, то Юлька зробила. По телевізору бачила, що вона ціну на цукор 3,30 обіцяла. Але нам до цього ще далеко, – розповіла продавець ринку «Універсальний».

Чи то Тимошенко страху нагнана, чи то просто весна прийшла, але на ринку ціни на деякі товари таки зменшилися.

– Ціни «скачуть». Ходові товари, наприклад, стегенця, подорожчали копійок на 20, а  інші навпаки на гривню подешевшали, – розповіла жіночка, що торгує курками.

– А у нас яйця курячі копійок на 20 подешевшали, – додали сусідки.

Продавці м’яса лише розводять руками – їхній товар і не «думає» збавляти ціну.



 
Автор: yaremko
Теги: АТБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх