У Горішніх Плавнях відбувся волонтерський форум

18.12.2023, 14:00 Переглядів: 466 Партнерський проєкт

 

Організатори реалізували захід у форматі вечора для спілкування однодумців, на якому можна отримати зворотний зв'язок від друзів та партнерів, а також психологічні лайфхаки та підтримку

У Горішніх Плавнях відбувся форум небайдужих жителів громади під назвою «Горішні Плавні Волонтерські», де представники волонтерської спільноти мали змогу поспілкуватися, обмінятися досвідом та ідеями, згуртуватися для подальшої роботи, а також отримати практичні поради від психолога. Захід відвідав журналіст видання «Телеекспрес» Ігор Деняк.

Організатором заходу виступила ініціатива «Благодійна крамничка «Антрісоль» за підтримки Української Волонтерської Служби (УВС), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та компанії Ferrexpo.

«Ідея проведення форуму виникла в мене давно, але за постійними заходами, акціями, зборами, часу на її реалізацію не було, — прокоментувала одна із засновниць благодійної крамнички «Антрісоль» Марина Бабченко, — та нещодавно ми отримали грант Української Волонтерської Служби на проведення форуму, і вирішили, що настав час втілити задумане. Загалом з різних куточків України було подано близько 120 заявок, і наша організація була єдиною, яка виборола грант на проведення подібного форуму».

Організатори реалізували захід у форматі вечора для спілкування однодумців, на якому можна отримати зворотний зв'язок від друзів та партнерів, а також психологічні лайфхаки та підтримку, допомогти відвідувачам форуму розвантажитись та трохи перепочити.

«Ми маємо зв’язки із закордонними друзями та волонтерами. У них така практика досить поширена, це називається to help the helper — допомогти помічникові, — пояснює Марина Бабченко. — Тобто культура волонтерства й ставлення до цього процесу розвинені й активно підтримуються суспільством».

На початку заходу для присутніх провели тренінг з досвіченою психологинею, президенткою молодіжної волонтерської організації YMCA Ганною Чевердаковою. Вона розповіла, де черпати сили для подальшої роботи та показала ряд практичних вправ та методик.

Під час форуму учасники написали одне одному листи зі словами підтримки та обмінялися ними, провели лотерею вдячності від спонсорів заходу, представники якого завжди підтримують волонтерів Горішніх Плавнів. Наприкінці форуму учасники провели квіз, завдяки чому отримали свою порцію позитиву та з користю провели час.

Автор: Аліса Котова Джерело фото: ФБ сторінка благодійної крамнички «Антрісоль»
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх