Частина учасників «фейкових» громадських слухань про будівництво приватного НПЗ не зареєстрована в Кременчуці — Лазоренко

12.12.2023, 16:23 Переглядів: 515 Позиція

Справа будівництва приватного НПЗ для бізнес-партнерів і наближених осіб до ексрегіонала нардепа Шаповалова і мера Малецького обростає подробицями

Полтавський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовними заявами депутата Кременчуцької міської ради Богдана Лазоренка та депутата Кременчуцької районної ради, ветерана АТО Сергія Захожого. В судовому порядку позивачі доводять незаконність громадських слухань, організаторами яких виступала Кременчуцька міська рада.

Так, 21 липня 2023 року, з порушенням процедури, та порядку організації й проведення громадських слухань, міська рада і наближені до влади представники нафтопереробного бізнесу, забезпечили явку учасників, які в свою чергу, дозволили ухвалити рішення, щодо розгляду проєкту містобудівної документації та стратегічної екологічної оцінки.

У вересні, депутат Кременчуцької міської ради Богдана Лазоренко скерував депутатське звернення, в якому вимагав надати додаток до протоколу громадських слухань з переліком усіх учасників відповідного дійства. Міська рада, в протиправний спосіб, депутату відмовила. 

Після наданих до суду документів та їх подальшого аналізу депутатом Лазоренком та його адвокатом, виявилося, що частина учасників громадських слухань Кременчуцької територіальної громади не зареєстрована в нашому місті, а отже взагалі не мала права брати участі у голосуванні. Наші владники чомусь вирішили, що долю мешканців міста можуть вирішувати не лише жителі навколишніх сіл, а й громадяни, зареєстровані в низці обласних центрів.

З додатку до протоколу слухань вбачається, що учасниками останніх були: «Сазонов Сергій» місце проживання якого — Полтава, «Зикович Олександр» і «Зикович Оксана» — мешканці с. Камбурліївка, «Заніздра Марія» — с. Чечелево, «Литвин Роман» — Київ, «Мицик Владислава» — Полтава, «Мітін Дмитро» — Горішні Плавні, «Довженко Оксана» — с. Садки, «Лазоренко Валентина» — в/ч А1546, «Гориславець Роман» — Полтава, «Некрасова Алла» — с. Потоки, «Удовенко Василь» — с. Потоки, «Крайній Леонід» — с. Потоки, «Євсейкін» Антон» — с. Кривуші, «Богданов Олександр» — с. Глушкове Друга, «Вандяєва Анастасія» — с. Нова Знам’янка, «Лоцкін Сергій» — Світловодськ, «Старокожко Ольга» — смт Котельва, «Кобзарь Людмила» — с. Потоки, «Дедова Тетяна» — с. Потоки, «Чернявський Андрій» — Харків, «Чудний В’ячеслав» — смт Андріївка, «Євсейкіна Валерія» — Дніпро, «Гузанко Сергій» — с. Чечелево, «Крикливець Іван» — с. Піщане, «Фьодоров Олександр» — Полтава, «Коломієць Віктор» — с. Придніпрянське.

Що ж стосується членів громади, нібито зареєстрованих у Кременчуці, то й тут організатори, вказуючи вулицю, вирішили навіть не зазначати населений пункт. Як і решту ідентифікаційних даних.

Згідно п. 15 ч.1 ст. 1 Закону України «Про медіа» передбачено, що ідентифікаційні дані — це сукупність даних, що дає змогу однозначно встановити особу, а саме: для фізичної особи — прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), дата народження, номер та (за наявності) серія паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу), відомості про громадянство, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності).

Позивачі вважають, що такі докази також не мають бути враховані судом, оскільки є неналежними та лише підтверджують незаконність проведення, так званих громадських слухань. 

Автор: Аліса Котова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх