Кременчужани поклали квіти до підніжжя пам'ятника Воїну-визволителю

27.10.2023, 12:02 Переглядів: 1 312

 

Так містяни вшанували пам'ять героїв, які у роки Другої світової війни ціною власного життя виборювали мир та спокій на українській землі

Сьогодні, 27 жовтня, напередодні 79 річниці визволення України від нацистських загарбників, кременчужани поклали квіти до підніжжя пам'ятника Воїну-визволителю, що у сквері імені Олега Бабаєва. О 9.00 містяни хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які у роки Другої світової війни ціною власного життя виборювали мир та спокій на українській землі.

Завтра, 28 жовтня, відзначається День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Свято встановлене відповідно до указу Президента України від 20 жовтня 2009 року. Це день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. 27 жовтня 1944 року звільнили Ужгород, а 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон нашої країни.

За свідченнями істориків, людські втрати України у Другій світовій війні склали понад 10 млн військових і цивільних осіб. Було зруйновано: 714 міст і містечок, 28 тис. сіл, 16 150 промислових підприємств, 18 тис. медичних закладів, 33 тис. закладів освіти тощо.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх