Взірець мужності: демобілізований Микола Філоненко вперто прямує до своєї мети

26.10.2023, 19:30 Переглядів: 1 230 Партнерський проєкт

 Під час надання першої допомоги своєму бойовому побратиму чоловік отримав мінно-вибухове поранення й внаслідок цього втратив кінцівки, але мав давню мрію — керувати авто

Микола Філоненко після повномасштабного вторгнення довго не роздумував і вже 27 лютого 2022 року став на захист нашої країни, хоча лише за три місяці до цього завершив строкову службу в Збройних силах України. Його історію розповідає Facebook-сторінка Ferrexpo.

Під час надання першої допомоги своєму бойовому побратиму чоловік отримав мінно-вибухове поранення й внаслідок цього втратив кінцівки, але мав давню мрію — керувати авто.

Допомога рідних, близьких, колег та благодійників дозволила Миколі зберегти стійкість духу. Після демобілізації він отримав допомогу з протезуванням в США й пройшов курс реабілітації. Потому ж зрозумів, що для здійснення мрії протези — не перешкода, тому отримав водійські права і вже розвивається в новій для себе професії.

– Дуже хотів кермувати автівкою, і в мене вийшло. Віру в краще вселила підтримка з боку колег і компанії Ferrexpo, яка запропонувала програму реабілітації. Коли зрозумів, що зможу ходити, повірив у себе, — зазначає Микола.

Нині понад 750 співробітників Ferrexpo мужньо боронять Україну від підступних загарбників. На підприємствах компанії підтримка мобілізованих колег — добра традиція, що передбачає придбання військової форми, амуніції, засобів індивідуального захисту, тактичних аптечок і харчових продуктів, які передаються на передову. Понад 45 працівників і працівниць вже демобілізовані, для них діє програма підтримки ветеранів і ветеранок, що передбачає фізичну й психологічну реабілітацію, санаторно-курортне оздоровлення, соціальний супровід і допомогу в оформленні необхідної документації.

За ними компанія зберігає робочі місця, втім, якщо з огляду на обмеження за станом здоров’я демобілізованим не підходять умови праці, їх переглядають, мінімізуючи негативні фактори — шум, вібрацію, запиленість, або ж пропонують змінити робоче місце, перейшовши до іншої дільниці чи структурного підрозділу. Якщо ветерани потребують додаткового навчання, щоб опанувати нові знання та навички, це можна зробити за кілька місяців, скориставшись однією з навчальних програм центру технічної експертизи компанії.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх