На підприємствах Ferrexpo дбають про психологічний стан співробітників

25.10.2023, 13:37 Переглядів: 757 Партнерський проєкт

 У складні часи провідні міжнародні й українські компанії ще більше уваги приділяють ментальному здоров’ю своїх працівників та працівниць

 У надскладних умовах, які нині переживає Україна, це допомагає бізнесу бути конкурентоздатним, стійким і працювати на благо країни.
Тема виснаження й відновлення як ментального, так і фізичного вже кілька разів підійматися на різноманітних форумах для HR-директорів та CEO провідних компаній України. Актуальною вона залишається й нині. Втім багато бізнесів почали практикувати атмосферу wellbeing у трудових колективах ще до початку повномасштабного вторгнення.
Згідно з дослідженнями міжнародних компаній психологічно й ментально здорові працівники виявляють більшу готовність працювати в команді й більше дбають про роботу на спільний результат. Так, у рамках дослідження, виконаного компанією Deloitte, серед покоління зумерів (19-27 років) та міленіалів (28-39 років) в Україні та світі, які є значною частиною глобального ринку праці, проблеми з ментальним здоров’ям є найвагомішим фактором для звільнення серед зумерів в Україні (25% респондентів), міленіали ж згадують серед основних причин звільнення негативний баланс між роботою та життям (23% респондентів), а також відсутність можливостей для навчання та розвитку навичок (20% респондентів).

«Ми, в першу чергу, живі люди, а вже потім – професіонали. Вислухати людину та підтримати її в будь-якій ситуації – це запорука добрих та відкритих відносин у колективі. Людяність, чуйність та емпатія стосовно колег та підлеглих допомагають підтримувати здоровий мікроклімат усередині трудового колективу», - наголошує Анна Адом, директорка з управління персоналом і побуту компанії Ferrexpo з активами у Полтавській області, де практику wellbeing запровадили з 2020 року.

 
Зокрема, на підприємствах Ferrexpo планують розпочати облаштування кімнат релаксу, де в робочий час після виконання складного завдання працівник чи працівниця може відпочити наодинці, випити чаю чи кави або ж позайматися на тренажерах для підтримки м’язів спини, щоб таким чином переключитися й налаштуватися на продовження робочого дня. Також тут поважають вихідні дні й обідні перерви співробітників, розв'язувати робочі питання в робочий час, крім нагальних, звісно. Передбачена й психологічна підтримка як для співробітників, так і для членів їхніх родин – перші п’ять консультацій провідних київських психологів оплачує компанія. Раз на тиждень усі охочі можуть відвідувати безкоштовні заняття з йоги.

«Зараз надзвичайно важливо продумувати детально стратегії, адже знесилення приходить значно швидше, ніж раніше, і на їх впровадження сил може не лишатися. Тому важливо приділяти увагу собі, сигналам власного тіла, ритму сну, ментальним сигналам, тому, як змінюється реакція навколишніх людей. Допомагають у цьому запити на реалізацію проєктів від людей», - зазначає Артем Бур’янов, керівник сектору індивідуальних форм навчання мережі АЗК ОККО.


У мережі АЗК ОККО керівники звикли спиратися на думку співробітників під час розробки стратегічних планів. Тому на всіх етапах реалізації проєктів тут прислухаються до думки підлеглих, щоб таким чином побачити проблемні питання під іншим кутом і врахувати можливі аспекти, що вплинуть на кінцевий результат.
На думку експертів, повномасштабне вторгнення показало всім роботодавцям, що вони мають цінувати підлеглих перш за все як людей, яким теж потрібна підтримка й розрада, особливо в скрутні моменти невідомості й жахливих наслідків війни. Тож дуже важливо зараз створювати культуру цілісного добробуту (фізичного, емоційного, фінансового, соціального та кар’єрного). В основі цього лежить зростаюча потреба в гнучкості компаній – де, коли, та як підтримувати співробітників, щоб поняття добробуту працівників стало аксіомою для кожного бізнесу.

Автор: На правах реклами
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх