До музею Кременчука передали унікальний експонат із спецоперації ГУР - жилетку з «Вишки Бойка»

24.10.2023, 12:02 Переглядів: 963

 

Експонат передали з відповідним документом

У музеї військової історії Кременчука з’явився унікальний експонат, який дістали військовослужбовці Головного управління розвідки. Це рятувальний жилет знайдений на так званих «Вишках Бойка».

 

- З 2015 року вишки були захоплені орками і ось, тільки зараз, повернуті нашими спецпризначенцями знову до України. Будь-яка історія - це артефакти. І зовсім несподівано, нещодавно, до нас в музей завітав небайдужий кременчужанин Ярослав Самойленко та передав унікальний експонат - рятувальний жилет з «Вишок Бойка» з підтверджуючим сертифікатом. Цікаво те, що пан Ярослав отримав його за донат у 50 000 гривень для ЗСУ. Дізнавшись із ЗМІ про наш музей, передав його нам. І на додаток - дуже цікаве кашпо, зроблене із орківської каски, - написав керівник військово-історичного музею Володимир Поляков.

Нагадаємо, що підрозділи Головного управління розвідки Міноборони провели спецоперацію, унаслідок якої повернули під контроль України так звані «Вишки Бойка» - бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі.

Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС «Нева», що може відстежувати рух суден у Чорному морі. Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити, зазначили в ГУР.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх