Сьогодні МФК «Кремінь» святкує 20-річний ювілей

23.10.2023, 16:28 Переглядів: 2 922

 

Родина МФК «Кремінь» вітає тренерський та адміністративний колектив зі святом, усіх тренерів, які з перших днів й до сьогодні діляться своїм досвідом та віддають частинку своєї душі діткам

Сьогодні Міський футбольний клуб «Кремінь» святкує 20-річчя. 20 років тому, 23 жовтня 2003 року, «Кремінь» перегорнув нову сторінку історії, яка стала поштовхом розвитку потужної дитячої футбольної школи. У 2003 році депутати Кременчуцької міської ради ухвалили рішення «Про створення комунального закладу фізичної культури та спорту «Міський футбольний клуб «Кремінь». Однією з умов створення професійної команди був розвиток дитячої футбольної академії.

- Остання сесія міської ради прийняла рішення створити комунальний заклад «Міський футбольний клуб «Кремінь», директором якого призначено Дмитра Алєксєєнка. Міському комітету з фізичної культури й спорту спільно з фондом міського майна доручено підготувати статут та установчі документи для державної реєстрації «міського футбольного клубу «Кремінь», а фінансовому управлінню - передбачити кошти на утримання клубу у проєкті бюджету на наступний рік. – писала «Зоря Полтавщини» (Полтава), №187-188, 28 листопада.

Саме комунальна форма власності ставила перед клубом нові виклики. «Кремінь» й тут був першопроходцем, який з часом став ділитися з іншими українськими клубами набутим досвідом.

Клуб щороку розвивається й поступово набирає обертів. Якщо на початку 2000-х роботу з дітьми розпочинали Анатолій Безус (готував хлопців 1990 року народження), Володимир Коновальчук (1991), Олександр Зозуля (1992), Олег Кармазін (1989), Антон Диндіков (1994). Зараз у «Кремені» працює 15 тренерів: Анатолій Безус, Леонід Диндіков, Антон Диндіков, Олександр Диндіков, Володимир Дичко, Юрій Чумак, Ярослав Здирко, Олександр Зозуля, Олег Казьмірчук, Євген Маринич, Сергій Мурадян, Олександр Назаренко, Олександр Поляков, Станіслав Торубара та Олександр Янковський.

На сьогодні в структурі міського футбольного клубу виховують 12 вікових груп футболістів (2007-2018 р.н.), де тренуються не лише хлопці, а й дівчата. Вихованці клубу грають як у професійній команді «Кремінь», аматорських, Першої та Другої ліг, а також за кордоном.

МФК «Кремінь» після оголошення воєнного стану одним із перших відновив роботу не лише у Кременчуці, а й на Полтавщині. Й у перші місяці повномасштабної російсько-української війни дитячий сміх та посмішки залунали на стадіоні «Кремінь-Арена». Також частина вихованців «Кременя» виїхали за кордон й змогла долучитися до команд Словаччини, Німеччини та Польщі, таких як: «Штутгарт», «Баварія», «Гент» та інші.

Родина МФК «Кремінь» вітає тренерський та адміністративний колектив зі святом, усіх тренерів, які з перших днів й до сьогодні діляться своїм досвідом та віддають частинку своєї душі діткам. Дякуємо батькам, що довіряєте нам найцінніше – своїх дітей. Ми «Кремінь» - ми єдині. Бо ми є «Кремінь» Кременчук.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх