Італійський клуб підписав футболіста молодіжної збірної футболіста з МФК «Кремінь» Івана Лихоліта

5.09.2023, 12:34 Переглядів: 1 242

 

Спортсмен готуватиметься до кваліфікаційного раунду Євро 2024

Гравець збірної України U-16, вихованець МФК «Кремінь» Іван Лихоліт став футболістом італійської «Аталанти». Угода передбачена на три роки з опцію продовження. Футболіст діє на позиції лівого захисника або латераля.

Вихованець Сергія Мурадяна після початку повномасштабної російсько-української війни опинився в Німеччині, де виступав за команду Дойц U-17.

Під час товариського турніру у Братиславі провів всі три поєдинки за збірну України U-16 та забив гол у ворота Латвії та віддав асист у поєдинку зі Словаччиною.

Перед виїздом Івана Лихоліта до Італії журналіст видання «Спорт клуб» поспілкувалося зі спортсменом та його першим тренером Сергієм Мурадяном.

— Звісно, я надзвичайно радий, — каже юний футболіст. — Це для мене абсолютно новий виклик. Уже не дочекаюсь дня, коли розпочну тренування в Академії Аталанти.

Для його першого тренера Сергія Мурадяна, до якого і записався маленьким шестирічним хлопчиком Ваня Лихоліт, нічого якби дивного і не відбулося.

— Мало хто знає, що у 7-8 років я переводив Ваню у команду, де були зібрані слабкіші його ровесники, — розповідає Сергій Варкесович. — Але тоді я вже зрозумів: з цього хлопця люди, як кажуть, будуть. Бо тільки такі напористі, цілеспрямовані, вперті й працьовиті домагаються успіху, розвивають закладені в них природою і батьками певні навики. Таких я ставлю всім і завжди в приклад. Ваня повернувся тоді до основної команди, і далі наш спільний шлях — то був його шлях зростання. І коли Володимир Єзерський взяв його до складу збірної України U-16 — я аніскілечки не здивувався. Як і тому, що на нього поклали око скаути Аталанти.

Характер Івана проявився і минулого року, коли після початку повномасштабної війни, він прийняв запрошення футбольного агента з Німеччини, повірив його обіцянкам, і в 15 років сам поїхав до іншої країни. Але обіцянку агент виконав, Іван Лихоліт став гравцем команди Дойтс U-16, постійно виходив на поле.

Після запрошення до української збірної Ваня виходив на поле у матчах з Ірландією, Латвією та Словаччиною. Найвдалішим для лівого вінгера команди Івана Лихоліта став поєдинок із Латвією (4:0). Івану вдалося відзначитися. Але скаути із Бергамо примітили українського футболіста ще у першому поєдинку з господарями Турніру розвитку УЕФА, з командою Словаччини.

Іван розповідає, що буквально за два дні він отримав повідомлення з Бергамо, де повідомили — його запрошують до Академії Аталанти Уже незабаром у Бергамо протягом 5 днів перебував і сам футболіст, тренувався. Запросили ж туди ознайомитися з умовами, де буде проживати та опановувати надалі футбольну науку син, маму Вані з молодшим братом.

— Побачене не могло не вразити. База, де тренується в тім числі й головна команда Аталанти, знаходиться в Зенгоне. Це за 15 хвилин від міста. Ми туди добиратимемося на бусиках, а жити і вчитися буду в самому Бергамо. Там в Академії є гуртожиток, зараз для мене підшуковують школу, де я навчатимусь, — розповідає Ваня. — Інфраструктура клубу шикарна. Крім існуючих, здається, п’яти полів ще два будуються. Дуже сподобалося ще й відношення в клубі.

Він уже не може дочекатися цього моменту. Хоче якнайшвидше приєднатися до тренувального процесу ровесників. До речі, в Аталанті хлопець буде не єдиним українцем. В Академії клубу навчається і Саша Драган, який раніше займався в київському Динамо. Іван Лихоліт і Олександр Драган чекатимуть також запрошення до збірної.

Команда Володимира Єзерського U-17 готуватиметься до кваліфікаційного раунду Євро 2024, який відбудеться з 15 по 21 жовтня.

Автор: ТелеграфЪ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх