Міністерство охорони здоров'я збільшило строк дії електронних рецептів на деякі ліки

18.10.2023, 21:00 Переглядів: 771 Коментарів: 1

Йдеться про препарати, які пацієнт купує за власний кошт

Міністерство охорони здоров'я збільшило строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт. За інформацією МОЗ, тепер він становить 90 календарних днів (замість 30 днів, як було раніше).

Це рішення дозволить пацієнту не лише рідше відвідувати лікаря, щоб поновити рецепт, але й зручніше погашати е-рецепт, виписаний на курс лікування до 90 днів. При цьому перелік рецептурних ліків та правила їх відпуску залишаються незмінними.

Варто зауважити, що строк дії рецептів на наркотичні ліки залишається 10 днів, а на ліки, які підлягають реімбурсації або відпускаються на пільгових умовах, чи екстемпоральні лікарські засоби – 30 календарних днів.

Погасити електронний рецепт можна в аптеці, яка працює з електронною системою охорони здоровʼя. Знайти відповідну аптеку можна за посиланням. Для цього на дашборді достатньо обрати область, тип та назву населеного пункту, в якому ви проживаєте. Після цього на ньому зʼявиться карта з позначками доступних аптек, які відпускають ліки за е-рецептом.

Нагадаємо, від середини вересня наркотичні (психотропні) ліки аптеки відпускатимуть виключно за е-рецептами.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: slovoidilo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 658
18 жовтня 2023 23:48

Аптек то много,но толку мало.Многие аптеки не имеют в наличии того колличества что в рецепте,Семейный доктор выписывает 120 таблеток,а это 4 упаковки,а в наличии по 1-2 и вот выходит что надо покупать за свои и ждать когда будет в аптеках.Даже такие "титаны" как АНЦ,что есть по всему городу и в тех аптеках нет такого колличества.Просто им не выгодно продавать и потом ждать доплаты,а нам потребителям или покупай за нал или собирай на похорона,но они счас очень дорого.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх