Батько учня 2 класу з ліцею №30 поскаржився, що перша зміна закінчується у незручний час

26.09.2023, 08:25 Переглядів: 7 639

 

Адміністрація школи пояснила, чому саме перша зміна закінчує уроки саме в 11.00, і чи зміниться це у майбутньому

До редакції «Кременчуцького Телеграфа» звернувся батько учня 2 класу ліцею №30 «Олімп» і поскаржився, що у його дитини замість 4 уроків очно проходять три. Річ у тому, що пресслужба мерії Кременчука опублікувала інформацію, що учні 1-5 класів ліцею навчатимуться на першій зміні з 8.30 до 12.00. Але по факту учні 2 класу, про який йшла мова, навчаються до 11.00, а потім їдуть додому – і уроки продовжують дистанційно. Батько каже, що це дуже незручно, адже о 12.00 дитину можна було б забрати в обідню перерву, а так треба відпрошуватися з роботу. Тим більше, що друга зміна починається о 12.05, тож є ціла година для ще одного уроку.

За коментарем редакція звернулася до директорки ліцею №30 «Олімп» Ольги Шиян. Вона заявила, що пресслужба мерії дала помилкову інформацію, і перша зміна навчається до 11.05. Потім дається година, щоб працівники прибрали аудиторії, провітрили укриття, а вчителі, які вели дистанційні уроки вдома, встигли на другу зміну прийти у школу, і навпаки (ті, які працювали у школі, доїхали додому). Крім того, школярів другої зміни треба проінструктувати, відмітити відсутніх перед початком занять.

- Перша зміна навчається до 11 для того, щоб вчителі і діти встигли дійти додому, далі у першої зміни продовжуються в онлайн-форматі уроки, наприклад, співи, праця. Усі предмети, які включені до переліку ЗНО, ми викладаємо тільки в очному форматі, навіть у початковій школі. Крім того, кабінети початкової школи задіюються, в окремих кабінетах старшої школи сидить початкова, тому що ми вивільнили повністю четверті поверхи з метою безпеки, – сказала Ольга Шиян.

За її словами, зараз в ліцеї два сховища, які вміщують 600 людей – по 250 і 350 осіб кожне з них (при загальній кількості 1200 учнів). Але в навчальному закладі планують обладнати третє сховище ще приблизно на 200 людей. Планується, що тоді з жовтня працюватиме група продовженого дня для учнів початкової школи, і можливо, для дітей збільшать кількість уроків саме у ліцеї, очно.

Ольга Шиян зазначила, що розуміє обурення батьків та їхнє бажання, аби діти навчалися у школі, і що важко звикнути до навчання в умовах війни як школярам, так і вчителям. Та наголосила: якщо батьки мають скарги, щоб вони перш за все зверталися до неї за роз'ясненнями.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх