У Кременчуці попрощалися з військовослужбовцем Віталієм Філіпповим

12.09.2023, 15:22 Переглядів: 7 350

31 серпня, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області, загинув кременчужанин

Сьогодні, 12 вересня, у Кременчуці попрощалися з молодшим сержантом Віталієм Сергійовичем Філіпповим — «Балу».

Народився військовий у 1996 році у Кременчуці. Тут проживав, навчався та працював у державній службі гідрографії.

Віталія Філіппова призвали на військову службу у 2016 році, він одразу потрапив до зони АТО, де отримав статус учасника бойових дій та дві контузії.

 

— З початку повномасштабної війни Віталій брав участь і у боях за Бахмут, де теж отримував контузії, — говорить військовослужбовиця Любов Телятник.

31 серпня, бувши військовослужбовцем 118-ї окремої механізованої бригади, під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області, Віталій Філіппов загинув.

 

— Коли Віталій загинув, ми зробили все для того, щоб витягнути його. На жаль, там була рана, несумісна з життям, евакуювати його одразу не вийшло, — говорить військовослужбовець з позивним «Май».

Також «Май» розповів, що Віталій був дуже поважною людиною для нього.

— Я знав Віталія ще з 62 батальйону, коли ми воювали на напрямку Бахмута. Потім ми були у різних зводах та ротах. Згодом ми потрапили в одну бригаду — 118-ту. Це дуже поважна для мене людина. Це — воїн, це — герой, це — людина, яка була зі мною на плануваннях. Все планували та робили разом, так і воювали. Ми з ним спілкувалися дуже близько, спали в одних окопах, їли з однієї миски, разом і відпочивали. Він був справжнім Героєм, — говорить військовослужбовець з позивним «Май».

Дуже багато людей прийшло попрощатися з Віталієм Філіпповим, серед них друзі, близькі, рідні, знайомі та побратими.

 

— Ми народилися в одному пологовому будинку, усе дитинство разом провели, в школу разом ходили та гуляли. Він був мені як старший брат, у нас різниця 4 дні була. Тяжка втрата, для мене особливо. 17 вересня у нього мала бути річниця весілля, мав приїхати. Рідні дуже його чекали. Я дуже його чекав. Він приїхав, але ось так… — говорить товариш загиблого Антон.

Після прощання у МПК панахиду відслужили у Свято-Миколаївському соборі. Поховали військового на Алеї Слави Свіштовського кладовища поряд з іншими захисниками України.

  

У Віталія Філіппова залишилися дружина, мати, брати та сестри.

Фото: Кирило Воронцов
Автор: Дарія Згура Фото: Кирило Воронцов Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх