У Полтаві вдруге провели успішну трансплантацію серця: донором став чоловік, якого не врятували після ДТП

12.09.2023, 09:02 Переглядів: 917

Операцію провели за участі столичних та полтавських лікарів, які також вилучили донорські органи для порятунку ще трьох важкохворих пацієнтів

10 вересня команда лікарів Інституту серця МОЗ України та  Полтавської обласної лікарні імені М.В. Скліфосовського провела другу успішну трансплантацію серця на базі лікарні, а також вилучила донорські органи для порятунку ще трьох важкохворих пацієнтів. Про це повідомили в обласній лікарні. 

 

Донором став пацієнт, якого після ДТП госпіталізували у вкрай тяжкому стані — в комі II ступеня. Лікарі в реанімації тиждень боролись за його за життя, але, на жаль, стан погіршився, і було діагностовано смерть головного мозку.

В операції задіяли лікарів обласної лікарні — четверо анестезіологів, судинний хірург, трансплант-координатор.

У лікарні нагадали, що підбором донорів і реципієнтів займається Український центр трансплант-координації у співпраці з трансплант-координаторами Інституту серця.

«Печінку і дві нирки ми привезли в Інститут серця МОЗ України й пересадили пацієнтам, які знаходились у нас на листі очікування. А серце нашими фахівцями було пересаджене у Полтаві, і після стабілізації пацієнт уже переведений в інститут! Всі хворі почуваються добре і проходять планове лікування, а ми стомлені й щасливі, дякуємо родині донора за їх найгуманніше у світі рішення», — йдеться в повідомленні лікарні.

 

Тут також зазначили, що команда знову працювала  з Першим медичним об'єднанням Львова на чолі з Олегом Самчуком, в яких переймають  досвід з трансплантації печінки.

Борис Тодуров, очільник Інституту серця МОЗ, на своїй сторінці подякував полтавським лікарям. 

 

Нагадаємо, першу успішну операцію в Полтавській обласній лікарні провели 8 травняНове серце отримав 49-річний реципієнт із Київщини, який мав невтішний діагноз — дилатаційна кардіоміопатія. Донор — із Полтавської області, у нього взяли також печінку і нирки, щоб трансплантувати їх ще трьом людям. 

Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: Полтавська обласна лікарня ім. Скліфосовського
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх