Попрощалися з військовим Миколою Спащуком та його донькою, які загинули у ДТП

31.08.2023, 08:25 Переглядів: 20 213

 У Кременчуцькому районі попрощатися з військовим та його донькою прийшли рідні, колеги та побратими

Вчора, 30 серпня, попрощалися з військовим Миколою Спащуком та його 8-річною донькою Ульяною, які загинули у ДТП. Прощання відбулося у будинку Миколи у Дмитрівці Горішньоплавнівської громади Кременчуцького району. У двір занесли дві домовини: одна огорнута у жовто-блакитний стяг, а інша з дитячими іграшками: плюшевими ведмедиками, ляльками та рожевими зайчиками, які приносили близькі та друзі. Над домовинами схилилися старша сестричка Анастасія, мама Альона, бабуся та найрідніші. Вони по черзі пригортали до свого серця двох найрідніших людей.

 

Микола разом дружиною та молодшою донечкою потрапив у ДТП 26 серпня. Близько опівночі водій Skoda Fabia на високій швидкості вискочив на зустрічну смугу та здійснив наїзд на авто, де перебувала родина з Кременчуцького району. Сержант ЗСУ загинув одразу на місці, а дівчинку, яка в момент удару спала на задньому сидінні, намагалися врятувати медики. Проте дитина померла на руках матері в кареті швидкої допомоги.

Чимало людей прийшло попрощатися з Миколою та маленькою Ульянкою, серед них друзі, близькі, рідні та побратими.

- Сьогодні ми проводжаємо в останню путь громадян України... Прикра аварія з п’яним покидьком, яка трапилася 26 серпня забрала життя чудових людей: захисника України, сержанта Миколу Спащука та його доньку Ульяну. Ульяна – це квіточка, яка повинна була дарувати тепло своїм рідним та близьким. Микола Іванович з честю та гідністю виконував обов’язки у складі підрозділу знищував рашистських загарбників з нашої рідної землі. З 2020 року Микола проходив військову службу за контрактом у нашій частині. Я пишаюсь такими воїнами. З перших днів проходження служби, я спілкувався з ним, то ця людина зайшла у душу і серце. Це позитивна людина, яка з честю та гідністю виконувала свій обов’язок. Честь і шана загиблим Миколі та Ульянці. Вони назавжди залишаться у наших серцях, наших душах. Дуже тяжко втрачати родині, й дуже тяжко втрачати нашому військовому колективу таких людей, тим більше дитинку. Батько обороняв Ульяну при житті, так і охоронятиме на тому світі, – зауважив командир військової частини, де служив Микола Спащук.

– Катастрофа, яка забрала життя двох прекрасних людей: військового та дитині, якій треба було ще жити та пізнавати світ. Батько зі своєю донькою будуть там разом, – сказав священник ПЦУ Микола Гандзюк, який відслужив панахиду.

Автоколона супроводжувала тіла загиблих до кладовища, де батька та донечку поховали поруч.

 

Микола Іванович Спащук народився 15 грудня 1982 року на Закарпатті. Після закінчення середньої школи розпочав трудовий шлях у рідному колгоспі. У 2002 році переїхав до Кременчука де працював у пожежній частині, потім водієм у приватному підприємстві «Ворскла», згодом трактористом в агрофірмі «Відродження», далі оператором на асфальтному заводі. У 2020 році пішов на військову службу за контрактом. Де б не працював, де б не служив Микола, він мав великий авторитет, його любили та поважали. Добрий, чесний, справедливий, працелюбний, завжди готовий прийти на допомогу у важку хвилину, веселий, компанійський, з почуттям гумору. Сержант Микола Спащук був нагороджений орденом «За мужність», орденом «Стального хреста» за взірцеву службу і ювілейними медалями. Попри всі перешкоди, Микола завжди був життєлюбом та оптимістом, любив природу, рибалку  та автотехніку. Був хорошим господарем та сім’янином. Разом з дружиною Альоною виростили двох чудових донечок.  

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх