Як позбутися слимаків на городі

28.08.2023, 07:48 Переглядів: 1 281 Коментарів: 1

 

Слимаки — це небезпечні шкідники, які можуть зіпсувати ваш урожай і звести вас з розуму

Як позбутися слимаків на городі без шкоди для рослин і навколишнього середовища? Існує кілька ефективних способів, які допоможуть вам вирішити цю проблему.

Ось деякі з них:

  • Використовуйте пастки. Слимаки люблять солодкі й кислі рідини, тому ви можете використовувати пиво, компот, кефір або медовий розчин як приманку. Налийте рідину в пласкі блюдця або одноразові стаканчики та закопайте їх на грядках на рівні землі. Слимаки будуть залазити в посудини та потонуть. Перевіряйте пастки щодня і видаляйте загиблих молюсків.
  • Використовуйте пряні трави. Слимаки не люблять запах м’яти, петрушки, розмарину, шавлії та інших ароматичних рослин. Висаджуйте їх по периметру ділянки, уздовж і між грядками. Це не тільки відлякує слимаків, але й прикрашає ваш сад.
  • Використовуйте гострі матеріали. Слимаки не люблять пересуватися по гострих поверхнях, тому ви можете розсипати між грядками яєчну шкаралупу, кавову гущу, пекучий перець, солому, соснову кору або пил. Це також допоможе зберегти вологу в ґрунті і запобігти розвитку бур’янів.
  • Використовуйте хімічні препарати. Якщо жоден із вищезазначених способів не допомагає, ви можете спробувати застосувати спеціальні засоби від слимаків, які містять метальдегід або залізофосфат. Це отруйні речовини, які знищують молюсків при їхньому споживанні. Однак будьте обережними при їх застосуванні, оскільки вони можуть бути небезпечними для домашніх тварин і дітей.
  • Використання сухого пального. Його можна купити в будь-якому магазині. Сухе пальне — це метальдегід, який є отрутою для слимаків.

Для того, щоб зробити приманку для слимаків, вам потрібно: зварити висівки, манку або ячну крупу без солі. Подрібнити 2 таблетки сухого пального до порошку і ретельно змішати з 1 кг каші. Розкласти кашу на грядках під шифером або дошками, особливо у вологих місцях. Перевіряти приманку раз на день і викидати загиблих слимаків. Однак потрібно бути обережним і не допускати потрапляння сухого пального на шкіру або в очі. Також не слід залишати приманку без нагляду, щоб не спокусилися діти або домашні улюбленці.

Сподіваємося, це допоможе вам позбутися слимаків на городі і насолодитися своїм урожаєм. Бажаємо вам успіху!

Автор: Анастасія ДЖАБЕР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

918
28 серпня 2023 10:31

Від солі вони теж дохнуть


0 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх